Már mással volt viszonya, de nem tudott elválni első férjétől Pécsi Ildikó

Pécsi Ildikó beszél gesztikulál Közéleti személyiség foglalkozása MOZOG SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY színész színésznő
Budapest, 2016. október 19. Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Krencsey Marianne színművész pályafutását idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Pécsi Ildikónak Szűcs Lajos volt élete párja, de nem ő volt az első férje: főiskolás korában hozzáment Szilágyi Sándor rendezőhöz - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A 2020-ban elhunyt Kossuth-díjas Pécsi Ildikóról életrajzi könyv készült Úgy, ahogy volt címmel, amit fogadott fia, L. Péterfi Csaba írt. Ebben számtalan titokra fény derül, többek között Pécsi első házasságára is.:1960. június 9-én ment hozzá Szilágyi Sándorhoz, akinek tanúja Léner Péter rendező és egykori színházigazgató volt. Ő most a Blikknek mesélt Pécsi és első férje kapcsolatáról.

"Én és Sándor egy osztályba jártunk a főiskolán rendező szakon. Ildikó alattunk járt a színész osztályba, de olyan gyönyörű volt, hogy nem lehetett nem észre venni. Bevallom, nekem is nagyon tetszett. Végül úgy alakult, hogy ő Sándorra figyelt fel, és mi barátok lettünk. Sokszor meghívott minket a családjához Nyíregyházára. A szülők támogatták a kapcsolatukat" – mesélte a rendező.

Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén 2016. október 19-én Forrás: MTI/Zih Zsolt

A házasság után a szakítás nem volt egyszerű, mert Szilágyi Sándor évekig nem akart elválni, pedig a Kossuth-díjas színésznőnek akkor már új párja volt.

Volt olyan darab, amit ő és Antal rendeztek, és Ildikó szerepelt benne. Végül sikerült elválniuk, mert akkoriban szétválasztották azokat, akik legalább öt évig nem éltek együtt" - mesélte Léner Péter.