Nagy változás lesz a Virtuózok nyolcadik évadában

Virtuózok V4+ sajtótájékoztató, 2022.07.21. Magyar Állami Operaház, tehetségkutató műsor, TV, tévé, komolyzene, Plácido Domingo, Matteo Bocelli, Eugene Kohn, Plácido Domingo Jr, Pablo Sainz Villegas, Harvey Goldsmith, Miklósa Erika, Remee Jackman, Ida Now
Vágólapra másolva!
November 18-tól öt péntek estén át követhetik a fiatal klasszikus zenei tehetségek virtuóz játékát a Dunán. Hazánk egyetlen komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok ugyanis immár a 8. évadával tér vissza a képernyőre. Pénteken az elmúlt évek legjobb pillanatait idézhetik fel a 20:45-kor kezdődő műsorban.
Vágólapra másolva!

Visszatekintő adással kezdődik a Virtuózok V4+ 2022-es évada pénteken este. A Duna nézői mindent megtudhatnak az elmúlt nyolc év legnagyobb reménységeiről, miként vezetett útjuk a kezdetektől a nemzetközi sikerig. Hazánk nagyszabású komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok 2014-ben indult útjára azzal a céllal, hogy magyar tehetségeket fedezzen fel és segítse pályájukat. 2020-ban nemzetközivé vált a produkció, a Visegrádi Négyek országaiban és évről-évre további egy országban mutathatják be klasszikus zenei tehetségüket a verseny indulói.

Virtuózok V4+ - sajtótájékoztató 2022 nyarán Fotó: Csudai Sándor - Origo

"A műsornak köszönhetően rengeteg embernek mutathattuk meg, milyen gyönyörű, ha a mindennapok része ez a csoda, amelyet klasszikus zenének és Virtuózoknak hívnak" - mondta az egyedülálló tehetségkutatóról a Család-barát adásában Boros Misi, a műsor első évadában a Kicsik korosztályának győztese. A Duna délelőtti műsorának vendége volt a széria másik korosztályának nyertese, Lugosi Dániel Ali is. A Virtuózokban aratott sikerük után az elmúlt nyolc évben mindketten bejárták koncertjeikkel a fél világot, és abban egyet értettek, hogy a magyar közönség szeretete kiemelkedő.

Boros Misivel és Lugosi Dániel Alival is találkozhatnak ismét a nézők a péntek esti visszatekintő adásban,

egy hét múlva pedig új komolyzenei tehetségeket ismerhetnek meg. A Virtuózok V4+ ezúttal a visegrádi négyek országai és Szlovénia komolyzenei tehetségeit keresi. A második adásban a magyar virtuózokat ismerhetik meg, akik a hazai klasszikus zene elismert képviselői előtt mutatkozhatnak be. Miklósa Erika, Batta András, Balázs János és Bogányi Gergely mellett két új zsűritag, Keller András és Káel Norbert keresi a jövő reménységeit.

HAUSER csellóművész, Pablo Sainz Villegas spanyol gitárművész, Pablo Sainz Villegas spanyol gitárművész Fotó: Csudai Sándor - Origo

A zsűri által kiválasztott Magyarországot képviselő négy zenész, ezt követőn már nemzetközi színtéren mérettetik meg magukat. Két elődöntő után következik december 16-án a döntő. Ekkor nemcsak az országok győzteseire derül fény, hanem „szupergyőztest" is hirdetnek, akit a döntőbe jutott versenyzők saját maguk közül titkos szavazással választanak ki, így a műsorfolyam legvégén a világsztárokból álló zsűrinek is meglepetésben lesz része.