Zacher Gábor is megszólalt a drogbotrányba keveredett énekesnő ügyéről

Zacher Gábor toxikológus
Zacher Gábor toxikológus
Vágólapra másolva!
Egy hete történt a rejtélyes eset, hogy egy ismert énekesnőt szállítottak kórházba rendőri kísérettel, ugyanis a vérében kokaint találtak. A történtek az egész országot azóta is töretlenül foglalkoztatják, főleg az, hogy ki lehet a neve elhallgatását kérő népszerű énekesnő. Most az ismert toxikológus, Zacher Gábor szólalt meg az ügy kapcsán.
Vágólapra másolva!

A toxikológus nem az első ilyen esettel találkozott már praxisa során, ezért jól tudja, hogy ilyen esetekben mi a teendő. Az ögyilkossági kísérletet elkövető énekesnő nem csak drogot fogyasztott, hanem nyugtatót és alkoholt is, ami önmagában is életveszélyes, de nem állt meg ennyinél. Az áldozat mindkét alkarján mély bevágásokat találtak, melynek következtében nagy mennyiségű vért is veszített.

A rejtélyes énekesnő ezért halaszthatatlanul kórházi ellátásra szorult, hogy pontosan mi történt vele és mi történhet ezután, arról Zacher Gábor beszélt.

a sérülések kezelése, ezt követi a pszichiátriai ellátás. Számtalan olyan esetbe futunk bele, amikor valakit nem behoznak a kórházba, hanem minket riasztanak oda, ahol az illető öngyilkosságot készül elkövetni, például a Duna egyik hídjáról akarja levetni magát. Ilyenkor az öngyilkossági kísérletet eredményező pszichés állapotot kell szakszerűen kezelni és megakadályozni a tragédiát. Az ön- és közveszélyes állapot meghatározása mindenképp igazságügyi elmeszakértő, illetve pszichiáter feladata.

A szakértő egy bíró kíséretében kérdéseket tesz fel az illetőnek, meghallgatja a válaszait, majd felállít egy szakvéleményt, mely alapján elrendelheti a benntartását vagy az elbocsátását.

Ha úgy ítéljük meg, hogy van esély az öngyilkossági kísérlet megismétlődésére, az illető távozása után értesítjük a hatóságokat, melyek „körözést" adnak ki ellene, akárcsak a klasszikus bűncselekmények esetében - mondta a Life.hu-nak a toxikológus.

Zacher Gábor Forrás: Jasinka Ádám, Puskás Dániel