Celebeket, közszereplőket, politikusokat is magával ránthat az RTL Klub drogbotrányba keveredett sztárja

férfi, sziluett, illusztráció, alak, alak ábrázolás
Silhouette portrait of man with his back looking away, isolated on white background
Vágólapra másolva!
Ahogy korábban megírtuk, újabb botrányos kábítószerügy gyanúsítottjára csapott le a rendőrség, akit nem csak fogyasztás, hanem kereskedelem gyanújával tartóztathattak le. Bár a lakóhelye és a jogsértés elkövetési helye szerint is a győri rendőröknek kellene eljárniuk D. Hunor ügyében, mégsem a helyi rendőrség nyomoz a kábítószerrel kapcsolatos eljárásban - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

A rendőrség nem cáfolta a lapnak, hogy a ValóVilág 9. szériájának döntőse ellen indult büntetőeljárás, ám a férfi ellen egy központi rendőri egység indított eljárást.

A Blikknek név nélkül nyilatkozó rendőrségi szakértő szerint ha egy ügy felderítését a nyomozóiroda munkatársai veszik magukhoz, az azt jelenti, hogy nem egy apró bakiról, de még csak nem is egy piti bűnözőről lehet szó.

A KRNNI általában kiemelt ügyekben vizsgálódik,

vagyis az, hogy VV Hunor ellen ott nyitottak nyomozati aktát, azt jelenti, a gyanúsított nagyon beletenyerelhetett valamibe: drogos jogsértéseknél alapesetben kábítószer birtoklása miatt indul eljárás, ahol ha valaki első bűntényesként kerül a hatóság elé, fogyasztóként még azt az esélyt is megkapja, hogy egy megfelelő „elterelés", azaz leszoktató pszichológiai terápia elvégzése után mentesül a felelősségre vonás alól – magyarázta a Blikknek a rendőrségi ügyekben tájékozott, de névtelenséget kérő informátor.

Ezt csak egyszer lehet eljátszani, s csak akkor, ha a gyanúsítottnál nem találtak a rendőrök három napi, saját fogyasztásánál több drogot. Minden más esetben már kábítószer-kereskedelem a minősítés, viszont az, hogy ez a KRNNI-hez került, azt takarhatja, hogy

jelentős mennyiségű drog kerülhetett elő a házkutatáskor.

A szakértő szerint ugyancsak a KRNNI foglalkozik azokkal az ügyekkel, amikor egy fogyasztó vagy egy kisebb kvalitású drogkereskedő összefüggésbe hozható egy nagyobb kábítószerterjesztő hálózattal. A Blikk úgy értesült, Hunor valóban a kapcsolatrendszere miatt kerülhetett a nyomozók radarjára.

"Akkor is a nyomozó iroda hatáskörébe kerülhet egy eljárás, ha annak érintettjei kimerítik a rendőri berkekben „érzékeny" vonalnak nevezett köröket, vagyis

a hazai celebvilág, közszereplők, esetleg a politika résztvevői is ott lehetnek egy büntetőeljárás szereplői között

– mondta a lapnak a szakértő.