Csak adósságot örökölt Damu Roland után a hétéves kislánya

Meghalt Damu Roland, magyar színész, szinkronszínész, 2021
Vágólapra másolva!
Sokmilliós adósság, néhány alsónadrág és egy gitár maradt a közel egy éve meghalt Damu Roland után. A színésznek ráadásul hiába született három gyermeke, egyetlen örökösére, a hétéves Majára szállt a tetemes adósság.
Vágólapra másolva!

A színésznek három gyereke van, ám a két idősebb fiút, Andort és Benjámint nem találta meg a közjegyző. Roland édesapját is hiába keresték, így lett az egyetlen hivatalos örökös a hétéves Maja.

– Majának négymillió forintnyi gyerektartással tartozott Roland, ezt is megörökölte, valamint egy nagyobb, három és félmillió forintnyi kölcsönt is, ami miatt Roland egykori párja indított polgári peres eljárást - mondta a Blikknek a kislány gyámja, akit a leginkább az rázott meg, hogy Roland több kölcsönt is kapott különböző pénzintézetektől, noha sem bejelentett munkahelye nem volt, sem gyerektartást nem fizetett.

Damu Roland Forrás: TV2 Play

Maja a 19 ezer forintos árvaellátást is csak méltányossági alapon kapja, mert az édesapjának nem volt meg a hét és fél évnyi minimum munkaviszonya. A kislány gyámja évekig küzdött a gyerektartásért, ám hiába tett rendőrségi feljelentést is, eredményt nem ért el. Maja viszont megörökölte a tartozásokat.

– Természetesen Maja nevében lemondtam az örökségről, hiszen az gyakorlatilag csak tartozásból állt. A hagyatéki eljárás során tételesen felsoroltak mindent: a listán szerepelt tíz pár zokni, három alsónadrág, egy ágynemű huzattal, egy márkás napszemüveg, egy Samsung tévé, néhány óra és egy gitár. Ezek közül csak a gitárra tartottam igényt, emlékképpen Majácskának, aki hihetetlenül tehetséges – tette hozzá az asszony, aki örül, hogy végre lezárhatja az elmúlt évek küzdelmeit.