Csillagot kapott az MTVA és az egyik műsora

Mező Misi, Mező Mihály, énekes, interjú
Vágólapra másolva!
A Tejútrendszer két egymás körül keringő csillaga viseli a „Jézus és az MTVA" nevet. Köszönhető ez Raffai Péter asztrofizikusnak, aki a Duna ősi mesterségeket bemutató Jézus és... című műsor, szombati adásának szereplője lesz, melyről korábban az Origónak is mesélt Mező Misi. A 16:20-tól látható Jézus és a tudós című rész a tudomány és a hit viszonyát mutatja be. 
Vágólapra másolva!

Október 8-tól láthatják szombat délutánonként a Dunán a Jézus és... című műsort. A saját gyártású produkció időtlen üzeneteket közvetít 21. századi történeteken keresztül. A nézők Mező Misi kalauzolásával hétről hétre egy látványos és elgondolkodtató, ősi mesterségeket felvonultató időutazás részesei lehetnek.

Jézus és… sajtóeseményén Mező Misi énekelt Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Jézus és... következő, december 10-ei része a tudós szakmát, valamint a tudomány és a hit egymáshoz való viszonyát mutatja be. Az epizód főszereplője a világszerte ismert tudós, Raffai Péter asztrofizikus, aki egy hatalmas elismeréssel fejezte ki köszönetét a tudománynak szentelt epizódért: az MTVA és a műsor saját csillaggal büszkélkedhet, két egymás körül keringő csillag a „Jézus és az MTVA" nevet viseli.

A rendszer a mi galaxisunkban, a Tejútrendszerben, az égen a Vízöntő csillagkép felé helyezkedik el, utalva vele a Duna hullámzó víz szimbólumára. A Jézus és... műsorvezetője, Mező Misi is hasonló megtiszteltetésben részesült, ő is kapott egy csillagot, mondta a Duna Almárium című műsorában a Magna Cum Laude énekese.

– mondta az Almárium vendégeként Raffai Péter, akinek a szakterülete a gravitációshullám-asztrofizika és a kozmológia. A szakember köszönetét az Almáriumban is kifejezte a műsor alkotói felé, hogy szakmája is helyet kapott a Jézus és... mesterségei között.

„A legtöbb ember fejében az él, hogy a hit és a tudomány egymásnak ellent mond, fontos volt, hogy ezt rendbe tegyük" – mondta az Almáriumban. Arról hogy a világegyetem keletkezése miként fér össze a teremtéstörténettel, bővebbet a Jézus és... szombati adásában tudhatnak meg a Dunán.

Raffai Péter asztrofizikus egy hatalmas elismeréssel fejezte ki köszönetét a tudománynak szentelt epizódért Forrás: MTVA

A Jézus és... epizódjai adás után a Bizony, Isten Youtube-csatornán nézhetők újra.

Az Almárium beszélgetése Mező Misivel és Raffai Péterrel a műsor Médiaklikk-oldalán nézhető újra.