Különleges dolgokat árult el magáról Rúzsa Magdi

Rúzsa Magdi
Vágólapra másolva!
Bár sokan nem tudják róla, Rúzsa Magdi imád a konyhában sütni-főzni, és már három szakácskönyv megalkotásában is részt vett. Az egyik kedvenc alapanyaga a méz, amit nem csak az édes, de a sós ételekhez is szívesen használ. A gyerekek mellett nincs annyi ideje, mint korábban, de ez mit sem változtat azon, hogy imádja a finom ételeket. Az Origónak elmesélte, mi a kedvenc édessége, és hogy énekesnőként, anyaként hogyan jutott ideje egy újabb szakácskönyv alkotásai folyamatában részt venni.
Vágólapra másolva!

A Zümmögés a konyhába harmadik kötetének létrejöttében is aktívan részt vett. Mennyiben volt más ez a munkafolyamat, mint a korábbiak, és hogy vette ki a részét a feladatokból?

Igazából talán az első és legfontosabb lépés, hogy el kell gondolkodni azon, mik azok az édes és sós ételek, melyek mézzel is elkészíthetőek. Illetve, mik azok a kedvenc receptek, melyek tényleg nagyon-nagyon jó lenne, ha ilyen formában megjelennének. Én is beleszólhattam, hogy miket szeretnék látni a könyvben, de emögött van egy egész nagy csapat, akik szintén sokat dolgoznak azon, hogy a lehető legjobb legyen az eredmény. Arról nem beszélve, hogy itt olyan szépséges dolgok kerülnek elkészítésre, amiket még nézni is öröm, nemhogy elkészíteni és megkóstolni.

Forrás: Kaszás Gergely

Mindent meg tudott kóstolni?

Sajnos nem, csak néhányat.

Úgyhogy most egy kicsit másképp zajlott ennek a könyvnek az előkészülete, mint korábban.

Volt olyan recept, amit kipróbált?

A baklava az egyik kedvencem, azt már többször megcsináltam. Megfigyeltem, hogy Magyarországon ez az édesség nem terjedt el, sokan nem is ismerik, nemhogy esetleg ők maguk nekiálljanak a készítésének. Pedig csodás, mézes desszert, nekem az egyik nagy kedvencem. Imádom a sajttortát is, de igazából nagyon nehéz választani, mert én szeretek mindent: mindent, ami édes, mindent, ami sós, amiben valamiféle harmóniát, finom ízeket érzek, azt szívesen fogyasztom.

Mennyire jellemző, hogy otthon süt-főz?

Én nagyon szeretek sütni és nagyon szeretek főzni is.