Jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott Lagzi Lajcsi

Galambos Lagzi Lajcsi Lajos tárgyalás
60 évesen újra apa szeretne lenni Galambos Lajos.
Vágólapra másolva!
Másodfokon is ítéletet hirdettek Lagzi Lajcsi víz-, gáz- és áramlopási ügyében, súlyosbították a büntetést.
Vágólapra másolva!

Bár Lagzi Lajcsi nem jelent meg a bíróságon, másodfokon is ítéletet hirdetett a bírói tanács a víz-, gáz- és áramlopási ügyében. Mint ismert, első fokon felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve 11 millió forintos vagyonelkobzással is sújtották. Az ügyészség ugyanakkor súlyosbításért fellebbezett. 15 milliós pénzbüntetést kértek Lajcsira és indítványozták, hogy jelentősen növeljék meg a kiszabott szabadságvesztés idejét. 7 évet kértek a zenészre.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ott volt viszont a bíróságon a zenész korábbi felesége, Boglárka, aki másodrendű vádlott volt az ügyben, és bár elsőfokon felmentették, az ügyészség fellebbezett.

A másodfokú ítélet szerint Galambos Lajos 3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, valamint négy évre eltiltották a közügyektől. Emellett több mint 4 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték.

Lajcsi számolhat azzal a 125 nappal, amit már a rácsok mögött töltött, vagyis ennyivel rövidülhet a büntetése, és ott van még a harmadolás lehetősége is, hiszen jó magaviselettel akár egyharmadával csökkenthető a büntetés.

Korábbi feleségét, Boglárkát másodfokon is felmentette a bíróság.