Nem mindenki tud bánni a pénzzel, és a nagy nyeremény sokszor csak bajt okoz. Nézzünk egy másik történetet!

1988-ban William "Bud" Post III 16,2 millió dollárt nyert egy amerikai, állami lottón Pennsylvaniában, ez mai középárfolyamon 5 milliárd 118 millió forintnak felel meg. A szép vagyonnal azonban nem tudott bánni, sőt, majdnem meg is ölték miatta. 

Az összeget nem kapta meg egyszerre, félmillió dolláros éves kifizetés volt a szabályzatban, de a 12 hónapra jutó 500 ezer dollárt, közel 160 millió forintot majdnem elverte két hét alatt. A harmadik hónapban már csúnyán el volt adósodva, és egyre rosszabb helyzetbe manőverezte magát: valamivel később kétmotoros sugárhajtású repülőgépet is vásárolt, annak ellenére, hogy nem volt pilótaengedélye. Végül kénytelen volt csődöt jelenteni, és börtönben is volt, mert rálőtt egy díjbeszedőre. A mélypont azonban mégis az lehetett, amikor a bátyja felbérelt egy bérgyilkost, hogy likvidálja őt és hatodik (!) feleségét, így akart örökséghez jutni.

Forrás: NurPhoto via AFP/Matías Baglietto/NurPhoto/Matias Baglietto

A férfi 66 éves korában a Washing Postnak nyilatkozott, és elmondta, hogy mindenki csak arról ábrándozik, hogy nagy összeget nyer, de nincsenek tisztában azzal, hogy a hirtelen jött mesés vagyon rémálommá fordulhat és sok problémát okoz a magánéletben. "Sokkal boldogabb voltam, amikor csődbe mentem" - jegyezte meg.