Újabb izgalmas részletek derültek ki az MTV EMA gáláról

Ava Max
Vágólapra másolva!
Újabb izgalmas részletek derültek ki az idei MTV Europe Music Awards gáláról! Az esemény sztárjait tavaly Budapest látta vendégül, 2022. november 13-án pedig Düsseldorf ad otthont Európa egyik legnagyobb zenei díjátadójának. Azt már tudjuk, hogy a nagyszabású díjátadó gála házigazdája a popikon Rita Ora és szerelme, az Oscar-díjas rendező és színész Taika Waititi lesz, most pedig a sztárfellépők névsora is kiderült.
Vágólapra másolva!

Az MTV EMA nézőit idén sem érheti csalódás az esemény line-upjával kapcsolatban. A pop és elektronikus zene szerelmesei a háromszoros platinalemezes „Sweet but Psycho" című slágert jegyző Ava Max, a kétszeres Grammy-jelölt Bebe Rexha és a nemzetközi zenei ikon David Guetta buliját élvezhetik a díjátadó során.

Forrás: MTV EMA

Természetesen az alternatív és rockzene kedvelői számára sem marad el a szórakozás. A Legjobb alternatív kategória esélyeseként a Gorillaz is fellép, és hozza magával a rá jellemző egyedi hangzás- és kép világot. Mellettük a Legjobb rock kategóriában jelölt, 1994-es fennállása óta több mint 30 millió albumeladással büszkélkedő Muse is színpadra lép.

Stormzy már visszatérő vendég az MTV EMA színpadán. A Legjobb hosszú videó kategóriában esélyes előadó nem csupán Nagy-Britannia egyik legkiválóbb rappere, de kulturális ikon is.

2007-es indulása óta a OneRepublic zenekar nevéhez olyan fülbemászó slágerek kötődnek, mint az „All the Right Moves", a „Counting Starts" vagy mint a Grammy-jelölt és több mint 20 millió példányban eladott „Apologize". A zenekar a mai napig nem állt le a bombasikerekkel: legújabb nagy dobásuk a népszerű Top Gun: Maverick című filmhez készült „I Ain't Worried" című daluk.

Rengeteg tehetséges előadó most kapja meg először a lehetőséget, hogy az MTV EMA nemzetközi színpadjára lépjen.

Lewis Capaldi a „Someone You Loved" című, 2019-ben megjelent és azóta elképesztő rekordokat döntött, Grammy-díjra is jelölt slágerével robbant be a köztudatba. Kalush Orchestra zenekara az Eurovíziós Dalfesztiválról lehet ismerős, hiszen az ukrán együttes hozta el az idei verseny első helyezését. Szintén fellép a sikeres afrikai DJ, producer és dalszerző SPINALL, a brit énekes- és dalszerző Äyanna, a hihetetlenül őszinte GAYLE, és a már számos díjat elnyert észak-afrikai rapper, Nasty C is.

A jelöltek közül idén Harry Styles büszkélkedhet a legtöbb jelöléssel, szorosan mögötte Taylor Swift, Nicki Minaj, valamint ROSALIA szorongathatják meg a brit énekest. A Legjobb magyar előadó kategóriájában pedig olyan előadók versenyeznek egymással, mint Krúbi, a Carson Coma, Beton.Hofi, Elefánt és Дeva.

A rajongók az www.mtvema.com oldalon szavazhatnak kedvenceikre, közép-európai idő szerint november 9. éjfélig bezárólag.