Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Műsorváltozás lesz a HírTV-n és a KarcFM-en

conflict Horizontal orosz ukrán háború
Aknavetőt felállító ukrán katonák a donyecki fronton
Vágólapra másolva!
'Egy év háború' címmel rendkívüli műsorfolyammal készül a HírTV és a KarcFM az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójára. A HírTV-n, a hirtv.hu-n, valamint a csatorna Facebook-oldalain kiemelten foglalkoznak az orosz-ukrán háború eseményeivel, politikai-, gazdasági-, és társadalmi összefüggéseivel – közölték. A KarcFM-en és a KarcFM.hu-n szintén értékelő-elemző műsorok lesznek majd hallhatók.
Vágólapra másolva!

A HírTV-n péntek hajnaltól késő estig az immáron egy éve tartó orosz-ukrán háború és annak következményei lesznek a hír- és hírháttér műsorok – a Napindító, a Háború Ukrajnában, a Paláver, a Radar, a Napi Aktuális, és a Vezércikk fókuszában.

Élőben kapcsolják Beregszászról Dunda Györgyöt, a csatorna tudósítóját és Batáról Lődár Jenő atyát, a Görög-katolikus Ifjúsági Szervezet elnökét, a helyi közösség lelki vezetőjét.

Aknavetőt felállító ukrán katonák a donyecki fronton Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

A stúdióba várják Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert, exkluzív interjút láthatnak Menczer Tamással, a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkárával, és élőben kapcsolják New Yorkból Szijjártó Péter külügyminisztert.

Napközben mások mellett a csatorna jól ismert szakértői: Horváth József a nemzetbiztonsági kérdésekről, Nógrádi György a geopolitikáról, Stier Gábor a friss orosz hírekről számolnak majd be.

Változik a műsorrend is: a Napindító – Zavaros Eszterrel és Perjési Tamással – ezúttal délig tart majd, és a 13.00-kor kezdődő Háború Ukrajnában - Árendás Péterrel - is kétszeres hosszúságú lesz, 15.00 óráig tart majd.

Pénteken visszaidézzük a nagyobb csatákat, mint az Azovsztal elfoglalása, az Északi Áramlat felrobbantását, vagy a Lengyelországba csapódó rakétát. Részletesen megvitatjuk a szankciók bevezetését, hatásait, az újabb szankciós csomagokat. Szó lesz a humanitárius katasztrófáról, a határon túli magyarok helyzetéről, és a menekülőkről is" – emelte ki Velkovics Vilmos a HírTV főszerkesztője.

20.30-tól mutatják be Papp Ágota menekültekről szóló riportfilmjét: 'Menekülés az életért' címmel. A KarcFM is külön háborús tematikával készül:

Marosi Antal kollégánk számtalan alkalommal vett részt humanitárius akciókban, ő fog beszámolni élményeiről. Az elmúlt évben az Ukrajnával foglalkozó tartalmaink rendszerint a leghallgatottabbak és legnézettebbek között voltak, éppen ezért az évfordulón is méltóképpen dolgozzuk fel a témát. A legfontosabb történések mellett a jövőről is sok szó lesz majd" – mondta Pelyach Gergely, a KarcFM főszerkesztője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről