Tízmilliókat ér, ha ilyen kazettákat talál otthon

Vágólapra másolva!
Nem csak a bakelitlemezek tértek vissza, a VHS-nek is komoly értéke lehet.
Vágólapra másolva!

Akár 1 millió angol fontot, mai árfolyamon 420 millió forintot is érhetnek azok a VHS-kazetták, amelyek a napokban kerülnek aukcióra - írta a Mirror. Sokan vannak, akik erős nosztalgiát érezek a 80-as évek iránt, már kellő egzisztenciával rendelkeznek, és amennyiben gyűjtők, megér nekik egy bontatlan csomagban, három eredeti Star Wars videókazetta akár 80 ezer fontot is.

Az első három Rocky-film másolatai is szerepelnek az árverésen, amelyeket egy apa 1983-ban egy időkapszulában, utazóládában helyezett el fia születése alkalmából. A filmeket csak nemrég találták meg, amikor a 40 éves James Kroega kinyitotta a ládát. A kazetták, amelyek 1983-ban egyenként 40 fontba kerültek az apjának, várhatóan összesen 80 000 fontért kelnek el - írta a lap.

A bontatlan Kincsvadászok (The Goonies) VHS 40 ezer fontot, a Superman 15 ezret érhet a gyűjtőknek. A Top Gun, a Terminator és a Karate Kölyök lepecsételt VHS-kópiái szintén megvásárolhatók az árverésen.

A VHS (Video Home System) 1976 óta létező analóg mozgóképfelvételi és lejátszási technológiára vonatkozó szabvány, videókazettát kezelő készülékek számára. A japán JVC cég fejlesztése, ez a szabvány vált általánossá az otthoni felhasználású videók között az 1980-as évektől kezdve. A VHS-kazettákra jellemző volt, hogy lejátszásnál a mágnesszalag kopott, így a kép és a hang minősége fokozatosan romlott.