Vallomást tett Fekete Dávid

fekete dávid, bűnügy, gyanúsított, blur, arc nélkül
Fekete Dávid
Vágólapra másolva!
A 320 milliós csalással és sikkasztással vádolt Fekete Dávidnak ma újra bíróság elé kellett állnia, a tárgyalások végeztével akár 15 év börtönbüntetést is kaphat. Hófehérben érkezett a tárgyalásra, amivel valószínűleg az ártatlanságát szerette volna demonstrálni.
Vágólapra másolva!

Ahogyan azt korábban írtuk, Fekete Dávid eddig háziőrizetben várta édesanyja lakásában a tárgyalása kezdetét, aminek végeztével kiderül, hogy mennyi időre kell börtönbe vonulnia. Bár a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség szerint

az énekes a csalással mintegy 322 millió forintnyi kárt okozott,

Fekete Dávid az első tárgyaláson is ártatlannak vallotta magát, és a mai napig szeretné tisztázni a nevét.

Forrás: tv2

Fekete Dávid fenntartja korábbi vallomását, és hogy a vádiratban foglalt bűncselekményeket nem követte el.

Azt elismeri, hogy valóban maradtak elszámolatlan tételek a barátaival kapcsolatban, ezért vállalta is a felelősséget. A tartozáselismerésekben szereplő összegek azonban szerinte nem fedik a valóságot, mert ezekben az állítása szerint olyan tételeket rögzítettek, amelyek kamatos kamatot is tartalmaztak, és miközben a korábbi tartozás már megtérült, ebből akartak anyagi hasznot szerezni.

– vallotta eskü alatt.

Vallomása szerint a cége sikerét látva keresték meg őt befektetésekkel, és volt, hogy a haszonból 20-30-50 százalékot is kifizetett nekik:

- magyarázta.

A Blikk szerint az énekes azzal folytatta, hogy az uzsorakamatok teljesíthetetlensége miatt már nem tudta folytatni a munkát a cégben, de a sértettek közül többen több tízmilliós haszonnal szálltak ki az üzletből, akiket a barátainak tartott. Elmondta, hogy hozott hibás döntéseket, de a legnagyobb hibája szerinte az volt, hogy olyanokért is kiállt, akikért nem kellett volna. Olyan is volt, hogy egy követelést csak azért ismert el, mert félt a lejáratástól - állítja.

– mondta a bírónak.

Fekete Dávid a vallomásában többször utalt rá, hogy az őt csalással, sikkasztással vádlók bűncselekményeket kivettek el vele szemben, ami után

a bíró többször is figyelmeztette az énekest: a hamis vád büntetőjogi következményeket von maga után.

Vallomásában egy megdöbbentő esetről számolt be az énekes, aki több tartozásról igyekszik vallomásában bebizonyítani, hogy azok valójában nem is léteznek. Fekete arról is beszélt, hogy veszélyben érezte az életét, amikor bezártak egy telephelyre, hogy egy állítólagos adósságot törlesszen. Erről állítása szerint videófelvétel is készült, amit a hatóságnak is bemutatott.

Arról is beszélt, hogy a családját és őt is megfenyegették, ezért írt alá egy többmilliós tartozást igazoló papírt. Vallomásában kijelentette, hogy ez a dokumentum hamis és a fogva tartása alatt készült, miközben kényszerítették és fenyegették.