Drámai fejlemény: fontos tárgyakat találtak a Madeleine McCann-ügyben nyomozó rendőrök

HORIZONTAL police children
Portuguese authorities from the Judicial Police (PJ) criminal investigation unit work during a new search operation amid the investigation into the disappearance of Madeleine McCann (Maddie) at the Arade dam, in Silves, near Praia da Luz, on 23 May, 2023. This operation stems from a European Investigation Order addressed by the German authorities to Portugal and focuses on the Arade dam, located about 50 kilometers from Praia da Luz, the place where the child disappeared in May 2007, 16 years ago, while on vacation with her parents. (Photo by FILIPE AMORIM / AFP)
Vágólapra másolva!
Most épp egy DNS-vizsgálatra kell várni, a portugál víztározónál felfüggesztették a kutatást. 
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, a rendőrség május 23-án kezdte meg a keresést a portugáliai Silves közelében lévő mesterséges gát és víztározó környékén. Két napig búvárokkal keresik a kislány maradványait - vagy ruháját - és mindent megtesznek azért, hogy végre valamilyen nyomra bukkanjanak a 2007-ben eltűnt gyermek ügyében.

Sokan jelentek meg a víztározónál Forrás: AFP/Filipe Amorim

A Madeleine McCann eltűnését vizsgáló rendőrség több zsákot is elvitt a dél-portugáliai keresés helyszínéről. A rendőrök a víztározót és a környező bozótosokat fésülték át, miután tippeket kaptak - azt azonban nem tudni, hogy mi volt a zsákokban. Erről itt olvashat.

Fényképek miatt szállták meg a környéket

Christian Wolter német ügyész elmondta, hogy Portugáliában "bizonyos tippek" alapján nyomoznak. "Jelenleg nem fedhetem fel a hátteret, például azt, hogy miért kutatunk ott, és mit remélünk ott találni. Ez egyelőre a mi titkunk marad" - közölte. Egy, a nyomozást ismerő forrás a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy az akció valószínűleg a német gyanúsított férfi rejtekhelyén talált fényképekkel függ össze - ezeken a víztározó látható.

Madeleine McCann keresését azonban május 25-én lefújták: két nap után a portugál rendőrség bejelentette, hogy leállítja a keresést a Barragem do Arade víztározónál, mintegy 30 mérföldre attól a helytől, ahol Madeleine McCann eltűnt. Egy forrás szerint a kutatóegység utasítást kapott, hogy helyi idő szerint délután 4 órakor álljon le.

A cikk friss információkkal folytatódik, lapozzon!