Itt a legfrissebb rendőrségi közlemény Madeleine McCann eltűnése ügyében

HORIZONTAL police children
Portuguese firefighters work onboard a boat during a new search operation amid the investigation into the disappearance of Madeleine McCann (Maddie) in the Arade dam, in Silves, near Praia da Luz, on 23 May, 2023. This operation stems from a European Investigation Order addressed by the German authorities to Portugal and focuses on the Arade dam, located about 50 kilometers from Praia da Luz, the place where the child disappeared in May 2007, 16 years ago, while on vacation with her parents. (Photo by FILIPE AMORIM / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy portugál víztározónál keresnek nyomokat a rendőrök, bár a kislány 16 éve tűnt el. 
Vágólapra másolva!

A rendőrség ma kezdte meg a felderítést a portugáliai Silves közelében lévő mesterséges gát és víztározó környékén, ami a gyerek eltűnésének egyik közeli helyszíne. Jelenleg búvárokkal keresik McCann maradványait és mindent megtesznek azért, hogy végre valamilyen nyomra bukkanjanak a 2007-ben eltűnt kislány ügyében.

Keresik a kislányt - vagy legalább valamilyen nyomot Forrás: AFP/Filipe Amorim

A hároméves korában eltűnt Madeleine-t mai napig várják haza a szülei, akik nem adják fel a reményt, hogy gyerekük egyszer még hazatér. A család számára mindenképp megnyugvást jelentene, ha végre megtudnák, mi történt a kislánnyal, akit legutóbb 2014-ben kerestek ilyen nagy erőkkel a hatóságok. Akkor a brit nyomozók radarral, drónokkal, szimatoló kutyákkal és törvényszéki csapatokkal vizsgáltak át egy 15 hektáros bozótos területet, de nem bukkantak használható nyomra - írja a BBC.

A rendőrségi közleményért és még több friss képért lapozzon!