Továbbra is intenzív osztályon van Gálvölgyi János

gálvölgyi jános gálvölgyi jános
gálvölgyi jános 2015 május
Vágólapra másolva!
A Kossuth-díjas színész otthonában lett rosszul: súlyos légzési panaszok léptek fel nála, nem kapott levegőt, félrebeszélt, szerdán került kórházba. Azóta kiderült, hogy kezelőorvosai tüdőembóliát diagnosztizáltak nála, már napok óta mélyaltatásban van. Minden jel arra mutat, hogy továbbra is nagyon súlyos az állapota. 
Vágólapra másolva!

Szerda délután érkeztek az első hírek arról, hogy Gálvölgyi János nem kapott levegőt, félrebeszélt, ezért kórházba kellett szállítani.

Jelenleg is az intenzív osztályon fekszik, mélyaltatásban tartják, lélegeztetőgépen van a SOTE klinikáján.

A családja napok óta nem nyilatkozik, ami vélhetően nem jelent jót, ugyanis csütörtökön közleményükben azt ígérték, ha bármilyen változás van a színész állapotában, tájékoztatják a közvéleményt.

Fotó: Bielik István - Origo

A tüdőembólia nagyon komoly, életet veszélyeztető állapot, amit az egyik artéria elzáródása idéz elő a tüdőn belül. Tünetei a fájdalmas köhögés, fulladás, nehézlégzés, véres köpet és mellkasi fájdalom. Gyakran előfordul ún. néma trombózis is, amikor nincs semmilyen tünet, ami mélyvénás trombózisra utalna.

"A mélyvénás trombózis kapcsán a legtöbb szó a tüdőembóliáról esik, hiszen igen gyakori és veszélyes állapot. Ekkor a keletkezett vérrög (vagy egy része) leszakad és bekerül a véráramba, majd a tüdőbe jut. Ha egy nagyobb thrombus főérbe kerül és azt elzárja, akkor akár azonnali halált is okozhat! Éppen ezért veszélyes a tüdőembólia, hiszen nem tudni, milyen nagyságú vérrög hova kerül!

majd utána a betegnek tartósan véralvadásgátló kezelésben kell részesülnie. Az élethosszig tartó alvadásgátló kezelési tanács is előfordul, de elég ritka" - írja egy cikkében prof. Blaskó György, a Trombózis- és Hematológiai Központ véralvadási specialistája.