Megszólalt az orvos Marics Peti súlyos sérüléséről

sztárban sztár, marics peti
Vágólapra másolva!
A VALMAR énekese múlt héten törte el a bokáját a Budapest Park színpadán. Azt ígérte, jövő héten már járógipszben folytatja a koncertsorozatot, ám az orvos szerint ez roppant kockázatos.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Marics Peti csúnyán megsérült a koncertjükön, olyannyira, hogy a lába is eltört egy rossz ugrásnál. Az énekest tolószékben kellett levinni a színpadról, de végül nem hagyta cserben a közönséget, nem sokkal később visszatért a színpadra.

Marics azóta a közösségi oldalán informálta a követőit arról, mi várható a közeljövőben: "Lett egy bokatörés, szerencsére nem elmozdulásos, úgyhogy nem súlyos - illetve bokaszalag is szakadt. Még jó egy hét fekvő gipsz,

így sajnos ezen a héten még nem tudok menni fellépésekre...

de jövő hét kedden kapok járógipszet és onnantól folytatjuk a nyarat... Kevesebb ugrálással, de együtt. Köszi mindenkinek a jókívánságokat és szeretetet, amit az utóbbi napokban végtelen dózisban küldtetek felém" - írta.

Forrás: Life.hu

Érthető, hogy Marics minél hamarabb szeretne visszatérni a színpadra, Dr. Bense Tamás orvos szerint mégis kockázatos lenne, ha a fiatal énekes jövő héten már koncertezne. A szakember szerint a teljes gyógyulás minimum kettő hónapot vesz igénybe, de az is lehet, hogy fél év is kéne ahhoz, hogy Peti újra a régi legyen.

- kezdte a Borsnak Bense, aki a gyógytorna fontosságára is felhívta a figyelmet.

"Megfigyelhető és látványos, hogy egy heteken át gipszben lévő boka sokkal vékonyabb lesz a másiknál, ez azért van, mert elkezd sorvadni az izom. Ezért nagyon fontos a gyógytorna, ami szintén több héten át javallott. Túlterhelni ez idő alatt nem szabad a lábat, a gyógyulást siettetni pedig nagyon rossz ötlet. Összességében azt tudom mondani, hogy körülbelül egy hónap a teljes regenerálódás időszaka, és habár ez egyénenként változik, minimum két hónapig muszáj pihentetni a lábat" - tette hozzá.