Új műsorvezetőpáros lesz szombaton a 7. Petőfi Zenei Díjátadó Gálán

Rókusfaly Lili
Vágólapra másolva!
A Dal 2023 és a Csináljuk a fesztivált! házigazdái, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre az A38 Hajó színpadán jelentik be az idei Petőfi Zenei Díj kitüntetettjeit, míg a Petőfi TV műsorvezető-szerkesztő-riportere, Tótfalusi Fanni a nézőtérről jelentkezik. A műsorvezetők lázasan készülnek a nagyszabású showműsorra. A hazai könnyűzenei élet kiemelkedő alakjai június 17-én veszik át az elismeréseket, a díjátadót 19:40-től élőben közvetíti a Duna, a Petőfi TV és a Petőfi Rádió - áll az MTVA közleményében. 
Vágólapra másolva!

Rókusfalvy Lili már negyedik alkalommal háziasszonya a Petőfi Zenei Díjátadónak. A fesztiválszezon méltó megnyitásának tekinthető látványos showműsort Fodor Imrével vezeti. Kifejezetten doppingolja az élő show varázsa, és az is, hogy itt nincs következő hét, mint a Csináljuk a fesztivált! vagy A Dal esetében, megismételhetetlen, épp emiatt olyan izgalmas.

A feladatot nem pusztán munkaként éli meg,

nagyon szereti a produkciók alatt kialakuló hangulatot, és azt is, hogy évről évre láthatja a fellépők, közreműködők sikereit, szakmai fejlődését. A felkészülés során feltérképezi az aktuális hazai slágereket, egyúttal felidézi az elmúlt évek gálaműsoraihoz kapcsolódó legkedvesebb emlékeit.

Rókusfaly Lili Forrás: MTVA

„Olyan mintha a „halhatatlanok" csarnokába sétálnék be. Sosem felejtem el, amikor egy színpadon láthattam Horváth Charlie-t, Frenreisz Károlyt és Pataky Attilát, vagy amikor az első díjátadón Az év férfi előadója kategória jelöltjeivel, mások mellett Ákossal, Marsalkó Dáviddal, vagy Szabó Balázzsal készíthettem közös fotót. Felemelő érzés, hogy ezek a képek a családi albumba kerülnek, és megmutathatom majd az unokáimnak, hogy én ilyen tehetséges művészekkel dolgozhattam. A Duna, a Petőfi TV és a Petőfi Rádió – akárcsak a közmédia többi csatornája – nagyban hozzájárultak a magyar könnyűzenei szcéna szereplőinek szakmai kiteljesedéséhez – büszkeség számomra, hogy ennek a részese lehetek."

Fodor Imre a legutóbbi gálaműsoron Az év énekesnője díjat adhatta át, és a Duna showműsorainak rutinos házigazdájaként örömmel fogadta az új feladatot. Mivel szereti a kalandos forgatásokat, attól sem rettent meg, hogy a díjátadó egy napra esik a Nyár 23 első adásával: reggel megnyitja a nyarat a révfülöpi mólón Rátonyi Krisztával, Somossy Barbarával és Forró Bencével, majd este már másik kedvenc műsorvezetőtársával, Rókusfalvy Lilivel állhat egy színpadon.

Az élő műsorokban érzi igazán elemében magát,

humorral oldja meg a váratlan fordulatokat, és bármilyen helyzetben képes megnyugtatni műsorvezetőtársát. Több szempontból is szerencsésnek tartja, hogy a Petőfi Zenei Díjátadót éppen nyár elején rendezik.

Fodor Imre Forrás: MTVA

„Jó érzés lehet egy zenésznek ilyen rangos elismeréssel megnyitni a fesztiválszezont. Ez nagyjából olyan, mint amikor egy diák kitűnő bizonyítvánnyal, külön dicsérettel zárja a tanévet, és úgy engedik el nyári szünetre, hogy »igen, ezt megcsináltad, nagyon jó vagy, érezd jól magad«. A díjazottak képletesen „kiváló érdemjegyeket kapnak" és éppen emiatt egyre magasabbra teszik a lécet. Ez a fajta érzelmi löket, pozitív energia pedig a koncerteken a közönséghez is visszaáramlik majd."

Tótfalusi Fanni, a Petőfi TV szerkesztő-riportere néhány hónapja a FRISS-ben már műsorvezetőként bizonyít, most újabb szakmai kihívás elé néz. A gála kulisszatitkaiba avatja be a közönséget és rövid interjúkat is készít a díjazottakkal, a produkciók résztvevőivel.

Nem teljesen ismeretlen számára a terep,

hiszen az A38 Hajón már több alkalommal beszélgetett ismert előadókkal, együttesekkel, sokakat ismerősként köszönthet az eseményen.

Tótfalusi Fanni Forrás: MTVA

„Kihívás az új feladat, persze izgulok, de ez inkább izgalommal teli várakozás, mert újdonság számomra. Mindig jó, ha kiszakadunk a komfortzónánkból és maguknak is megmutatjuk, mi mindenre vagyunk képesek. Ezek segítenek a fejlődésben. Egész évben ünnepeljük a csatorna névadója, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. A bicentenárium még különlegesebbé teszi az eseményt."

A showműsor legizgalmasabb pillanatait az élő televíziós és rádiós közvetítések mellett a petofilive.hu oldalon is követhetik a nézők.