Megszólalt az ügyvéd Tóth Gabiék válásáról

Tóth Gabi és Krausz Gábor
Vágólapra másolva!
Dr. Krasznai Dóra ügyvéd szerint a gyermekelhelyezés mellett a vagyonmegosztás kérdése a legnehezebb egy válás során - erről ma reggel beszélt a Mokkában.
Vágólapra másolva!

Tóth Gabi és Krausz Gábor egy héttel ezelőtt jelentették be, hogy elválnak. Hat évig voltak együtt, a szakítás mögött pedig úgy tűnik, egy harmadik fél áll.

A szakítás hírére sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon milyen kimenetele lesz a sztárpár válásának, ugyanis nemcsak a közös gyermekük, de a nemrégiben vett családi házuk is kérdéses, hogy kihez kerül.

Forrás: Tóth Gabi/Instagram

Dr. Krasznai Dóra ügyvéd a TV2 Mokkájában mondta el, hogy a gyermekelhelyezés és a vagyonmegosztás jelenti a legnagyobb gondot egy válás során. Elmondta, hogy Magyarországon nagyon gyakori, hogy a házaspárok közös lakáshitelt vesznek fel, közös hitel esetén pedig mindketten felelniük kell a hitelért.

„Ha már házaspárként veszik fel a hitelt, akkor már a házaspár mindkét szereplője benne van a szerződésben; az egyik fél lesz az adós, a másik az adóstárs. De ezzel együtt a házastársak mindkét személye teljes egészében felel a teljes hitelösszegért. Tehát, ha az egyikőjük nem fizet, akkor a másiktól is a teljes összeget követelheti a bank" – fogalmazott, hozzátéve, hogy ezért érdemes házassági szerződést kötni, hiszen ilyenkor már a hitelfelvétel előtt láthatja a bank, hogy válás esetén kit milyen mértékben vonhat bele a tartozásba.

A gyermekelhelyezésről azt mondta: általában a felek sikeresen megegyeznek egymás között, ám ezt a megegyezést a bíróságnak jóvá kell hagynia.

"Az a lényeg, hogy a bíróságnak kell jóváhagynia.

– mondta.