Egy magyar sztár is fellépett az izraeli fesztiválon, amit véres terrortámadás ért

Wegha
Vágólapra másolva!
Egy magyar fellépő is volt azon az izraeli fesztiválon, ahova szombaton betörtek a Hamász terroristái. Felfoghatatlan vérfürdőt rendeztek, közel 300 fiatalt lemészárolva, rengeteg fesztiválozót túszul ejtve.
Vágólapra másolva!

A terroristák szombaton az izraeli Supernova fesztiválon rendeztek vérontást, ahol egy magyar lemezlovas – az Ozora Fesztivál egyik főszervezője –, DJ Tóth „Wegha" András is ott volt a fellépők között.

Forrás: DJ Wegha/Facebook

Wegha neve egy magyar zászló kíséretében szerepelt a rendezvény plakátján, amely szerint október 7-én hajnal 3:30-4:45 között lépett fel a Negev-sivatagban tartott fesztivál egyik színpadán. Az öldöklés reggel 8 óra körül kezdődött el.

DJ Wegha nem akart nyilatkozni, de a Blikk szerint egy Facebook-kommentben később annyit írt:

Később a saját oldalán is megjelent egy videó és pár mondat:

Az Izrael déli részén megrendezett zenei fesztiválon szombat reggel az örömünnep földi pokollá változott: a Hamász szinte a másodpercek töredéke alatt változtatta tömegmészárlás színhelyévé a buli területét.

A fesztivált a Gázai övezet határától alig 10-15 kilométerre, Re'im kibuc közelében rendezték meg. A trance- és rave-fesztiválra Izrael minden részéről körülbelül háromezer ember érkezett, javarészt 20–40 év közötti fiatalok.

A Gázai övezetből egyszer csak a Hamász harcosai jelentek meg a közelben, hogy megtámadják a fesztiválozókat, illetve a közeli településeken élőket meggyilkolják és túszokat ejtsenek. Sok bulizó megpróbált elmenekülni, de mindenhol fegyveresekkel teli dzsipek voltak, amikből lőttek a távozni próbálók autóira is. Ahol az emberek kimentek a kijáratokon, ott terroristák vártak rájuk, akik elkezdték módszeresen levadászni őket - írja a lap.

Eddig 260 holttestet találtak a fesztivál helyszínén, de lehet, hogy ez a szám emelkedni fog a terület teljes átvizsgálása után.

Sajtóértesülések szerint a Hamász fegyveresei a fesztiválozók között is túszokat ejthettek, akiket aztán a Gázai övezetbe hurcoltak magukkal.