Rengeteg pénzt csaltak ki az emberektől Kökény Attila nevében

Kökény Attila
Vágólapra másolva!
Kökény Attila nagyon dühös, miután csalók éltek vissza a nevével, megkárosítva sok rajongóját.
Vágólapra másolva!

Kökény Attila elképesztő történeteket mesélt a Tények Pluszban, volt olyan rajongója, akitől kétezer eurót, több mint 750 ezer forintot csaltak ki a nevében: a pénzért cserébe olyan VIP kártyát kínáltak neki, amelyről azt állították, hogy ingyenes belépésre jogosít Kökény bármelyik fellépésére. (Ilyen kártya természetesen nem létezik, és ha lenne, akkor sem maga az énekes próbálná meg rásózni az emberekre.)

"Kimentem Szlovákiába koncertezni, és odajött hozzám egy lány, aki mondta, hogy én miért töröltem le őt a WhatsAppról meg a Facebookról. Mondom neki, ne haragudj, de nem is ismerlek. Azt mondja, de hát küldtem neked pénzt! Nekem, pénzt? Hát de nekem nincs szükségem pénzre!" – magyarázta Kökény a TV2 riportjában.

"Mindig legyünk kételkedők, mindig számoljunk el valameddig, kérdezzük meg az ismerősünket, aki esetleg jártasabb a digitális világban, és tényleg mindent kétszer ellenőrizzünk, és ami hihetetlennek tűnik, fogadjuk el, hogy valójában tényleg az" – tette hozzá Forgács Mariann közösségimédia-szakértő.