Kilógó mellek, szőkített szemöldök és ocsmány platformcipők: az idei év legabszurdabb divattrendjei

Szabó Zsófi
Szabó Zsófi egy fotózás miatt szőkítette ki a szemöldökét, de rengeteg kritikát kapott miatta
Vágólapra másolva!
Sok szempontból különleges év volt 2023, ami különleges hatással volt az élet sok területére, így a divatirányzatokra is. Minden eddiginél merészebb, szinte sokkoló stílusok jelentek meg a hétköznapokban. Ez azzal is magyarázható, hogy a 2020-ban kezdődő pandémia és karanténidőszak utólag kiváltotta az emberekből azt a vágyat, hogy megújuljanak, és minél többet mutassanak meg magukból; majd ez átcsapott egy túlzó, extrém magamutogatásba. Emellett terjedtek olyan divattrendek is, melyek egyszerűen csak megdöbbentőek, a játékosságot, bohém életet tükrözik, de szinte mindegyikben közös, hogy hivalkodó és sokszor megbotránkoztató megjelenést kölcsönöznek.
Vágólapra másolva!

Platformcipők

Hazánkban kevésbé terjedt el, mint a tengerentúlon, de ott talán az egyik legbizarrabb trend volt a rajzfilmfigurák ormótlan lábára emlékeztető, gumiszerű platformcipő és csizma. Korábban a Spice Girls sajátossága volt ez a stílus, de pár évtizede kikopott a divatból, most újra visszahozták egy újragondolt, még abszurdabb formában.

A Spice Girlsnek szinte védjegyévé vált a platformcipő Forrás: AFP/Fiona Hanson

A sztárokat is meghódította ez a divatirányzat, többen is előszeretettel hordják ezeket a lábbeliket, annak ellenére, hogy nem nyújtanak szép látványt. Ma már olyan nagy divatmárkák, mint a Marni, a Prada, a Loewe is beállt a sorba és piacra dobott ilyen stílusú cipőket, mivel az igény egyre nőtt iránta.

Ava Max imádja a platformcipőket Forrás: Ava Max Instagram
A fiatal énekesnő, Ava Max évszaktól, eseménytől függetlenül is platformcipőt hord Forrás: Ava Max Instagram

Extrém kivágású ruhák

Az utóbbi időben nem a szokásos mélyen dekoltált felsők, rövid szoknyák és sortok hódították meg a divat követőit, hanem az extrém módon, a test bármely részén kivágott ruhadarabok. Leginkább az alulról rövidre vágott felsők, melyből a mell alsó része látszódik ki, vagy a fenékrésznél, vagy bármilyen szokatlan helyen és módon kivágott nadrágok, egyéb ruhadarabok hódítanak.

Julia Fox imádja magát ilyen extrém szettekben mutogatni Forrás: Julia Fox Instagram

Ezekre jellemző, hogy ránézésre olyan, mintha egy rossz mozdulattól kilátszódhatna a viselője bármely testrésze, de általában nem okoznak kellemetlen meglepetéseket a kialakításuk miatt. Előszeretettel viselik ezeket az egyedi darabokat a sztárok is, ezzel tudnak még nagyobb feltűnést kelteni a nyilvános eseményeken. Bár sokan nem gondolnák, ez a divatirányzat elég régre nyúlik vissza, ugyanis az 1930-as években találták ki, majd 1990 körül két neves divattervező, Thierry Mugler és Tom Ford hatására megszűnt a trend, most azonban újra felfedezte magának a divatipar.

Megan Fox is kedveli ezt a stílust, amikor extrém kivágásokkal is sokat sejtet a ruhája Forrás: Northfoto/face_celebs_instagram_twitter

Tóth Andi emlékezetes, sokat láttatni engedő ruhája a Sztárban sztárban Fotó: Szabó Gábor - Origo

Még több abszurd divathóbortért lapozzon, a cikk folytatódik!