Itt van Meghan Markle legújabb botránya

Horizontal CONCERT ON STAGE HEADSHOT ROYAL FAMILY
Duchess of Sussex Meghan Markle speaks during the 2021 Global Citizen Live festival at the Great Lawn, Central Park on September 25, 2021 in New York City. (Photo by Angela Weiss / AFP)
Vágólapra másolva!
Meghan Markle két és fél évvel ezelőtt egy interjúban azt mondta, két ember szájából is rasszista megjegyzés hangzott el a királyi családban. Ők a fiatal pár születendő gyerekének bőrszínéről beszéltek. Most kiderült, kikről lehetett szó.
Vágólapra másolva!

A botrányos interjú után több évvel újabb részletek derültek ki az üggyel kapcsolatban Omid Schobie, Endgame című könyvében – olvasható a time.com oldalán. A szerző forrásai szerint, III. Károly brit uralkodó Meghan Markle-nek írt levelében megnevezte azokat a családtagokat, akik Archie bőrszínére vonatkozó megjegyzéseket tettek, de úgy fogalmazott, biztosan nem rossz szándékból tették.

Omid Schobie könyvének holland verziójában III. Károly király, valamint Katalin walesi hercegné neve szerepel a rasszista botrány főszereplőiként.

Az író azt állítja, hogy nem ő írta le a könyvében a neveket, azt a holland kiadó tette bele az ő tudta nélkül.

Harry herceg az év elején egy interjúban tagadta hogy ő és felesége - aki édesanyja részéről afroamerikai gyökerű - bármikor is rasszizmussal vádolta volna a királyi család tagjait. Szerinte Oprah Winfrey műsorában felesége egyszer sem mondta azt, hogy a családtagok közül bárki rasszista lett volna.

Forrás: AFP/Angela Weiss