Kosik Kristóf az Origónak: Tegnap este még felhívott Ádi az egyik nótával kapcsolatban

Kosik Kristóf, interjú
Török Ádám, Kosik Kristóf
Vágólapra másolva!
Meghalt Török Ádám, a Mini együttes alapítója, erről itt írtunk. Kosik Kristóf sokat játszott együtt a művésszel, éppen egy közös fellépésre készültek. A gitáros az Origónak szomorúan méltatta zenésztársát.
Vágólapra másolva!

Meghalt Török Ádám Máté Péter-díjas magyar fuvolista, énekes és dalszövegíró. A hírt a fia, Török Dániel jelentette be Facebook-oldalán.

Az Origo elérte Kosik Kristófot, aki többek között azt is elárulta, tegnap este még telefonon is beszélt Török Ádámmal.

Én is játszottam az ő zenekarukkal, és közös koncertjeink is voltak, turnékat terveztünk. Május 8-án vendég lettem volna az Erkel Színházban adott koncertjén. Tegnap este negyed 9-kor felhívott az Ádi, az egyik nótával kapcsolatban kérte tőlem, hogy hogyan tanuljam meg. Megnéztem, mondtam rendben. Kevesebb, mint tizenkét órán belül kaptam reggel fél 8-kor a hírt telefonon, hogy elaludt" – mondta Kosik Kristóf, aki azt is elmondta, a zenész a dobost is hívta, érzésük szerint nem volt rosszul.

– emelte ki a gitáros.

Török Ádám és Kosik Kristóf Fotó: Csudai Sándor - Origo

Harminc éve ismertem őt, húsz éve játszottunk együtt, az elmúlt öt évben intenzívebben. Most akartuk szorosabbá tenni az együttműködésünket, az élet vagy a jóisten közbe szólt. Elképesztő művész volt, meg kell hallgatni a műveit. A Mini dalok nem időtállók, hanem időtlenek, hihetetlen muzsikát csináltak, egy teljesen sajátos zenei világban. Vele minden pillanat nagyon emlékezetes volt" – mondta a zenész, aki egy számára kedves élményt is elmesélt a művésszel kapcsolatban.

Ott két számot eljátszottunk együtt, az egy hihetetlen siker volt. Török Ádi már csak a puszta lényével jókedvre derítette az embereket, zenészként ez pláne egy kivételes tulajdonság. Szakmailag pedig ő olyan volt, ha összecsiszolt két követ, abból is zene lett. A körömpörkölt és a töltött káposzta volt a kedvence" – zárta a zenész.