64 éves Limahl, a nyolcvanas évek sztárja - így néz ki most

Limahl
Vágólapra másolva!
Az Első Emeletnek is öltözködési mintát adó Kajagoogoo együttessel elképesztően népszerű volt két évig, majd a tagok úgy döntöttek, Limahl nélkül folytatják. 
Vágólapra másolva!

Christopher Hamill 1958. december 19-én született, Limahl néven lett ismert, ami Hamill anagrammája. 1981-ben az Art Nouveau (a későbbi Kajagoogoo) négy tagja hirdetést adott fel a Melody Maker zenei magazinban, amelyben "énekelni tudó és jól kinéző frontembert" kerestek. Hamill részt vett a meghallgatáson, ő lett a befutó, csatlakozott a zenekarhoz, amely nevet váltott.

A Kajagoogoo 2-3 évig hódította a tinilányok szíveit

Nem sokkal később a pincérként dolgozó Limahl megismerkedett Nick Rhodes-szal, az akkor már ismert, 1978 óta zenélő Duran Duran együttes billentyűsével - Rhodes pedig segített a zenekar első kislemezének elkészítésében. Ez volt a Too Shy, óriási siker lett, az Egyesült Királyság kislemez-lista első helyére került, az amerikai Billboard Hot 100-as listáján a top 5-ig jutott. Erről a dalról van szó:

A zenekar pillantok alatt befutott, az újhullám egyik populáris - elsősorban tinédzser lányok körében népszerű - bandája lett. 1983 közepén, nem sokkal a White Feathers turné vége után a zenekar négy másik tagja egyetértett abban, hogy Limahlt ki kell rúgni. Ezt a menedzser intézte, nem túl elegánsan, nem is személyesen, csak telefonon. Limahl hüledezett, szerinte mocskos módon elárulták, és azért rúgtak ki, mert sikeressé tette őket - bár ennek így sok értelme nem volt. "Különösen dühös voltam a négy kollégámra, akikre nemcsak barátként, hanem szinte családtagként tekintettem" - mondta.

Limahl

A zenekar szerint Limahl-val nehéz volt együtt dolgozni, a csapat jövőjéről más elképzelései voltak. "Azt akarta, hogy a zenekar más irányba menjen... Végül rájöttünk, hogy más bolygón vagyunk, mint Limahl" - komenntálta a szakítást egy zenésztárs.

A cikk folytatódik, lapozzon!