Meghalt a tragikus sorsú zenekar utolsó tagja

Horizontal
(FILES) In this file photo taken on May 11, 2019 musician Gary Rossington of Lynyrd Skynyrd performs during KAABOO Texas at the AT&T Stadium in Arlington, Texas. - Guitarist Gary Rossington, the last remaining original member of US rock band Lynyrd Skynyrd died on Sunday, the band said. He was 71. Rossington was a founding member of the Southern rock group best known for the 1974 song "Sweet Home Alabama." (Photo by SUZANNE CORDEIRO / AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt Gary Rossington amerikai zenész, a Lynyrd Skynyrd alapító tagja.
Vágólapra másolva!

A Lynyrd Skynyrd eredeti tagjai közül utolsóként halt meg a 71 éves gitáros, Gary Rossington. A Billboard szerint a halál okát egyelőre nem tudni, annyi biztos, hogy a zenész már évtizedek óta egészségügyi problémákkal küzdött.

Gary Rossington a színpadon Forrás: AFP/Suzanne Cordeiro

A Lynyrd Skynyrd a déli rock fontos zenekara volt a hetvenes években, legalább egy számukat, a Sweet Home Alabamát mindenki hallhatta már.

A zenekar még My Backyard néven alakult 1964-ben, az első lemezük azonban már Lynyrd Skynyrd néven jelent meg 1973-ban. Négy év múlva az egész együttes és a turnéstáb lezuhant egy repülőgéppel, az énekes, Ronnie Van Zant is meghalt két másik taggal együtt.

A tragikus baleset után a Lynyrd Skynyrd meg is szűnt, csak 1987-ben álltak újra össze Ronny öccsével, Johnny Van Zanttal.