Döntött a bíróság Lagzi Lajcsi halasztási kérelméről

Galambos Lajos, Lagzi Lajcsi
Vágólapra másolva!
Elutasította a bíróság Lagzi Lajcsi halasztási kérelmét, nem ússza meg a börtönt.
Vágólapra másolva!

Lagzi Lajcsit a bíróság 2022. december 7-én áram-, gáz- és vízlopásért jogerősen 3 év 6 havi börtönbüntetésre ítélte, amelynek letöltését 2023. február 15-én kellett volna megkezdenie a kecskeméti börtönben.

A kijelölt napon a börtönben nem jelent meg a zenész. Mint kiderült, már hetekkel korábban kérelmezte a bíróságnál büntetése végrehajtásának elhalasztását.

Frizbi TV

Most a Budapest Környéki Törvényszék közleményben tudatta: elutasították a halasztási kérelmét.

„A másodfokú, jogerős ítélet alapján G. L. elítéltnek 2023. február 15. napján kellett volna jelentkeznie a szabadságvesztés büntetése letöltésére a BVOP felhívása alapján. A terhelt a védője útján 2023. január 30. napján kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért. A bíróság a végrehajtás megkezdésének a kérelem elbírálásig történő függőben tartása iránt intézkedett, ezért a terheltnek 2023. február 15. napján nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie.

A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír" - közölte a Blikk.