Ezt tervezi a börtönbe vonulása előtt az áramlopás miatt elítélt Lagzi Lajcsi

Lagzi Lajcsi
Vágólapra másolva!
Ahogy korábban írtuk, Lagzi Lajcsi börtönbevonulásának elhalasztása iránti kérelmét elutasította az illetékes bíróság, ezért hamarosan megkaphatja az újabb behívóját. Eredetileg feburár 15-én kellett volna megkezdje a három és fél éves letöltendő büntetését, mégsem jelent meg a kecskeméti börtön előtt. A trombitás azzal magyarázta a dolgot, hogy rejtélyes és gyógyíthatatlan betegségben szenved, ezzel próbált érvelni a bíróság előtt, hogy enyhítést kapjon. Bár sokan kritizálják emiatt, van amiről nem hajlandó lemondani.
Vágólapra másolva!

Többen felrótták már Lagzi Lajcsinak, hogy bár a börtönbüntetést el akarja kerülni állítólagos tüdőproblémái miatt, de fellépéseket mégis vállal. Jelenleg egy nőnapi koncertre készül, amiről sokan azt gondolták, hogy állítólagos állapotára való tekintettel nem tart meg, de a zenész mégis fellép.

Amig el tudok menni, addig szórakoztatom a közönséget. Úgy érzem, hogy ez az életem, ez a hivatásom, ez a feladatom, ez az én misszióm" - magyarázkodott Lagzi Lajcsi, aki sokak szerint különösen viselkedik, hiszen ha zenélésről van szó egyáltalán nem tűnik betegnek.

Lagzi Lajcsi a kórházban, miközben oxigénmaszkot visel tv2

"Ennek a betegségnek különböző fokozatai vannak. Nekem is van oxigénmaszkom, de természetesen nem ebben trombitálok. Ha esetleg légszomjam lenne, vagy rosszul érezném magam akkor ki tudok kerülni belőle.

Nekem a zene az életem, nem akarok nemet mondani és nemet is fogok" - mondta a Blikknek a trombitás, akit úgy tűnik nem érdekel az állítólagos súlyos betegsége, ha fellépésre kell mennie. Ezt azzal magyarázta, hogy azóta beszerzett egy új trombitát is, amit könnyebben tud fújni, állítólag ezzel kíméli a tüdejét.

Lagzi Lajcsi azt is elmondta, hogy nehezményezi, hogy a kérelmét elbíráló hatóság nem rendelt ki számára orvosszakértőt, hanem meglévő orvosi leleteire alapoztak, de fellebbezni midnenképp fognak ügyvédjével az ítélet ellen.

De a bíróság szakértői nem is vizsgáltak meg, vizsgálat nélkül utasították el a halasztást. Szeretnék túl lenni ezen. Én már belefáradtam, a harcomat az alkotmánybíróságon és a perújításnál elsősorban azért vívom, hogy a tisztességemet bizonyítsam" - folytatta a magyarázkodást Lagzi Lajcsi arról, hogy miért utasíthatták el a kérelmét.

Lagzi Lajcsi egy korbábbi tárgyalásán Fotó: Csudai Sándor - Origo