Szívrohamot kapott és kómában fekszik a magyar zenész barátnője

Sam
Vágólapra másolva!
Barátja koncertjén állt le a szíve, a pécsi klinikára szállították.
Vágólapra másolva!

Az angliai Essexből származó kórházi nővér családlátogatásra jött Magyarországra zenész vőlegényével, H. Ákossal. A húsvéti kiruccanás drámai fordulatot vett. A nő húsvét hétfőn kórházba került és állapota azóta is kritikus.

Az 51 éves Kerstie Metcalf és vőlegénye húsvét pénteken utaztak Magyarországra, hogy meglátogassák a férfi családját Pécsett. A meghitt családi hétvége után, hétfőn a férfi koncertet adott az egyik pécsi szórakozóhelyen.

Az előadás közben Kerstie rosszul lett, majd összeesett a tömegben. Mint kiderült, a nő szívrohamot kapott és a kiérkező mentősöknek a helyszínen kellett újraéleszteniük.

Az ebből fakadó szövődmények következtében pedig epilepsziás rohamot kapott. A sikeres újraélesztés után a pécsi klinikára szállították, ahol mesterséges kómába helyezték - írja a Bors.

– árulta el a lapnak a nő 28 éves fia, Sam.

Sam és édesanyja Forrás: Bors

A pécsi kórház azonnal felvette a kapcsolatot az angliai Southend Egyetemi Kórházzal. A család ezek után felkereste a brit külügyminisztériumot, ahol azt tanácsolták nekik, hogy beszéljenek a magyarországi brit nagykövetséggel.

– mondta a brit fiatalember.

A család egy adomány oldalt készített, hogy minél hamarabb sikerüljön összegyűjteni elegendő pénzt arra, hogy haza tudják szállítani Kerstiet. Az adományokból összegyűlt összeg fedezi Kerstie magyarországi orvosi számláit, valamint a hazaszállítását légimentő segítségével. Kerstie azóta biztonságosan megérkezett az Egyesült Királyságba.