Durva dolog várhat a börtönben Lagzi Lajcsira

Lagzi Lajcsi, Galambos Lajos
Vágólapra másolva!
Milyen esélyei vannak Lagzi Lajcsinak a börtönben, miként tud beilleszkedni az ottani közegbe? Erről elmélkedett egy szakjogász.
Vágólapra másolva!

Lagzi Lajcsinak a büntetése megkezdésekor a "kannibálokkal" kellett vigyáznia, mostanra pedig besúgónak is megpróbálhatják beszervezni a témában jártas jogász, dr. Gerő Tamás szerint: "Itt vannak például az úgynevezett »vamzerek«, a besúgók.

Ez eléggé ingoványos talaj, ha ilyennel megkeresnek, nem kell elutasítani, de túl sok mindent jelenteni sem szabad" – mondta a Borsnak.

Lagzi Lajcsi Forrás: Frizbi TV

"Privát információt nem célszerű kiadni, főleg személyes adatot nem. Nem szabad kérkedni, sem javakkal, sem ismeretséggel, ugyanakkor hazudni csak és kizárólag úgy szabad, ha az nem derülhet ki sehogy. Kártyába és egyéb szerencsejátékba beszállni nem javasolt semmilyen körülmények között.

Amennyiben komoly konfliktushelyzet van, akkor »fel kell állni«, hiszen kicsi rá az esély, hogy verekedésig fajul a dolog. Ez nagyon fontos, és az is, hogy ilyenekért nem szabad szólni a felügyelőknek, mert ha valakiről elterjed, hogy vamzer, az kellemetlenségeket okozhat a későbbiekben" – fejtette ki bővebben a blogjában dr. Gerő Tamás.