Fia elvesztéséről beszélt Benedek Miklós

Benedek Miklós és Szabó Éva
Benedek Miklós és Szabó Éva
Vágólapra másolva!
77. születésnapját ünnepelte csütörtökön Benedek Miklós, ennek apropóján adott egy interjút a nemrég a Nemzet Színésze címmel kitüntetett művész. 
Vágólapra másolva!

Benedek Miklóst váratlanul érte, hogy kitüntették a Nemzet Színész címmel.

Valahol hátul, a kisagyamban kicsit gondoltam rá. Nagyon örültem neki, a többiek azt mondták, el is csuklott a hangom. A többiek a telefon másik végén voltak, és kiabálták, hogy gratulálnak. És letették a telefont" – mesélte a Kossuth-díjas színész a Palikék Világa by Manna Szóló című műsorában Palik Lászlónak.

„Albert fiam valamelyik karácsonykor adott nekem egy üres füzetet, hogy abba írjam le a gondolataimat, mert érezte, hogy sok van, amit nem mondok el. Az írás nem igazán a kenyerem, évekig vártunk, most eljött a pillanat, mert kaptunk egy felkérést, Vajda Katival írtuk egy éven keresztül" – magyarázta Benedek Miklós, aki az édesapjáról és az édesanyjáról is írt a könyvben.

Fotó: Polyák Attila - Origo

"Küzdelem is volt. Sok szép dolog volt benne, de sok minden van benne, ami engem bántott, amivel engem bántottak" – emlékezett vissza a művész, aki fiáról, Benedek Tiborról a mai napig nagyon nehezen beszél. Sportkarrierjéről is csak néhány szót tudott mondani.

"Nem jön a számra igazán. Mindig más jut eszembe arról, hogy Tibor hogyan kezdte, mit csinált és mi lett. Erről nem szívesen beszélek. Fantasztikus ember volt, fantasztikus játékos. Mutatják a tanítványok, mutatják azok a mondatok, amiket ők egy-egy meccs után, egy-egy bajnokság után üzennek Tibornak. Én meg nem tudok üzenni, mert mi nem üzenőkapcsolatban voltunk.

Mindent tudnak már, csak ezt nem tudják. Lehetetlenség. A 21. században repülünk, háborúzunk, de az, hogy egy ilyen betegséget nem tudnak meggyógyítani, egészen döbbenetes. És hogy fiatalembereknek kell... Szóval nem szeretnék beszélni erről" – mondta a színész, akinek a válaszára reagálva Palik László elárulta, sokat gondolt rá Benedek Tibor kapcsán. Azon gondolkodott, egy ilyen tragédia túlélhető-e apaként. Az édesapa így felelt:

"Itt ülök. Egy ismeretlen emberrel, akit néhányszor a televízióban láttam. Hogy erről beszéljek egy ismeretlen emberrel, az még nehezebb. De félteni kell mind a három gyermeket, ha magának három van. És legyen boldog, ha egészségesek!"