Börtönbe kerülhet Berki Mazsi

Berki Mazsi
Berki Mazsiék mindenkit átvertek
Vágólapra másolva!
Berki Mazsi a héten vallotta be, hogy nem is élőben ment az adás, amikor 2021 őszén világra hozta a Berki Krisztiánnal közös kislányukat, a közvetítésért pedig pénzt kértek a nézőktől.
Vágólapra másolva!

2021 novemberében megszületett Berki Krisztián és Mazsi első közös gyermeke, a szülést pedig élőben követhették azok, akik kifizették az ezért kért 1490 forintot. A nézők minden pillanatot láthattak, ahogy a kismamát felkészítik az orvosok a császármetszésre, tesztelik rajta az érzéstelenítő hatását, majd megkezdődik az operáció. A követők viszont korábban kiszúrták a képeken, hogy nem stimmelnek a dátumok, így joggal feltételezték, valójában egyáltalán nem úgy zajlottak a dolgok, ahogy azt bemutatták.

Berki Mazsiék mindenkit átvertek Forrás: Origo

Most, alig két évvel a történtek után Berki Mazsi kamerák előtt vallotta be, hogy tényleg egy felvétel indult el azokban a percekben, ő pedig akkor már a kislányával a kezében figyelte az eseményeket. A házaspár csúsztatott élő adást indított az előfizetői számára.

Az első cikkek arról szóltak, hogy bár valóban egy óriási csalás beismerését hallhatták a nézők Hajdú Péter YouTube csatornáján - ott mesélt Mazsi a történtekről, - ennek jogi értelemben már semmi jelentősége sincsen, hiszen a szabálysértésnek minősülő tett elévülési ideje mindössze hat hónap.

A Blikk megkérdezte dr. Györei Péter büntetőjogi ügyvédet, hogy hasonló helyzetben mi lehet egy ilyen eset minősítése.

Az elévülési időszak tehát nem érvényes ebben az esetben, mivel ez bűntettnek minősül és nem szabálysértésnek, ha sok embert csapok be, akkor az üzletszerűen elkövetettnek minősül" - mondta.

Az ügyvéd arra a kérdésre is válaszolt, hogy a tényleges elkövető, amennyiben büntetőeljárás indulna, milyenfajta retorzióban részesülhet:

Az esetleges következményeket is felvázolta a szakember:

Csalás esetében azt kell bizonyítani, hogy valaki tudatosan, szándékosan tévedésbe ejtett valakit. Például tévedésbe ejtette-e ezeket az embereket, akik úgy hitték, élőben lesz a szülés közvetítve. Az egy fontos kérdés, hogy ő akkoriban hirdette-e bárkinek, hogy élőben lesz közvetítve a szülése. Mert ha nem ő mondta ezeket a dolgokat, akkor nem ejtette tévedésbe a nézőket és nem lehet megbüntetni. Kivéve, hogyha felbujtó volt, vagyis ő mondta a férjének, hogy ezt közölje az emberek felé, de ezt persze bizonyítani is tudni kell" - mondta.