Csillagászati áron kelt el E. T., a földönkívüli repedezett feje

Vágólapra másolva!
Átszámítva 220 millió forintot fizetett érte valaki.
Vágólapra másolva!

Egy aukción elkelt E.T. eredeti, mechanikus feje, amely Steven Spielberg filmjében volt látható - megdöbbentő, csillagászati összegért kelt el. A legendás Carlo Rambaldi által készített ikonikus darabért 635 000 dollárt fizettek ki, ez mai középárfolyamon 220 millió 376 ezer forint meg némi apró. Carlo Rambaldi olasz speciális effektus-művész volt, három Oscar-díjat kapott olyan filmekért, mint az Alien vagy a King Kong.

Egy fémkeretből és egy habosított latex külső bőrből áll a fej, egyes közeli jelenetekben az erek lüktetését is lehetett látni.

tmz.com

Az E. T., a földönkívüli 1982-ben bemutatott amerikai sci-fi film, amely két változatban is megjelent. A forgatókönyvet Melissa Mathison írta, a rendezője Steven Spielberg, producerei Steven Spielberg és Kathleen Kennedy voltak. A zenéjét John Williams szerezte, a főszerepekben Henry Thomas, Robert MacNaughton, Drew Barrymore, Dee Wallace és Peter Coyote láthatók. Magyarországon 1983. december 22-én mutatták be a mozikban, itthon is nagy siker volt.