Az Omega új énekese Kóbor Jánosról beszélt

Kóbor János
Vágólapra másolva!
Az Omega énekese, Kóbor János 2021-ben halt meg. A tragédia óta a zenekar újraszerveződött Omega Testamentum néven. Új énekesük, Schrott Péter először szólalt meg Kóbor Jánosról.
Vágólapra másolva!

Kóbor János, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja 78 éves korában koronavírus következtében halt meg. A tragédia után is tovább játszaná az Omega számait a zenekar, így Debreczeni Ferenc dobos, azaz "Ciki" Omega Testamentum néven alapított együttest, mely megőrizné az eredeti hangzásvilágot és az emléket, ugyanakkor a régi tagokat - Benkő Lászlót, Mihály Tamást, Kóbor Jánost - nem utánozzák.

"Az eredeti zenekar örökségének a továbbvitele ez, hogy tovább fennmaradjon ez a zenei kulturális vonal, amit az Omega képviselt" - fogalmazott Debreczeni Ferenc.

Az együttes új énekese, Schrott Péter kiemelte, hogy habár felnéz Kóbor Jánosra, semmiképp nem szerette volna koppintani a legendás zenészt.

"Kérés volt, hogy semmiképp se utánozzam Meckyt. Sem mozgásban, sem hangban: ezt nem is lehet. De ha meg is közelíteném ezt az egyediséget, amit ő alkotott, az is csak halvány utánzat lenne" - idézte a Bors