Drámai változás: már rá sem lehet ismerni a drogfüggő Mary-Kate Olsenre

Olsen-ikrek, Olsenikrek, Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen
Olsen-ikrek, Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen
Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb tabutéma az alkohol-vagy drogfüggőség, mégis vannak olyan sztárok, akik nyíltan elismerik, hogy nem bírnak ellenállni a tudatmódosító szereknek, annyira vágynak a bódulatra. Vannak köztük olyanok is, akik nem önszántukból vallják be függőségeiket, de egyértelmű jelei vannak a drog- vagy alkoholfogyasztásnak, egyesek akár mindkét függőségtől szenvednek egyidejűleg. A szenvedélybetegségeikre adott magyarázatok változatosak, egyesek próbálják magukat sajnáltatni a nyilvánossággal, és minden felelősséget másra hárítani. A következő sztárok mind szenvednek valamilyen függőségtől, amit ha akarnának sem tudnának letagadni, mivel egyértelműen látszik a megjelenésükön.
Vágólapra másolva!

Molnár Gusztáv

Az RTL Klub gyerekverő, alkoholista színésze összesen 265 napot töltött egy szigorú elvonón, Komlón, ahová barátai fizették be azért, mert féltették az életét. Molnár a rehabról hazatérve teljesen sokkolta a nyilvánosságot, hiszen szinte felismerhetetlenre fogyott, nagyon nyúzott volt, betegnek tűnt, valószínűleg az elvonási tünetei miatt. A bukott színésznek az alkoholfüggősége miatt már teljesen tönkrement a magánélete, felesége elhagyta, előző házasságából született gyerekét nem láthatta.

Molnár Gusztáv a mai napig arról győzködi az embereket, hogy leszokott, de többször is gyanúsan viselkedett. Tavaly karácsonykor egy szemtanú állítása szerint felismerte a színészt, amikor azt a mentő szállította el a toxikológiára, mert annyit ivott. Ő ezt azóta is tagadja, de egyfolytában magát sajnáltatja a helyzete miatt; hol azért, mert nincs pénze, hol azért, mert másokat okol azért, amiért idáig jutott. Legutóbb arról számolt be, hogy Szlovákiában kezd új életet, mivel itthon nem kap szerepeket és nincs pénze, valamint arról, hogy újra szerelmes, de túl sokat nem árult el a titokzatos nőről.

Hujber Feri

Húsz évig volt alkoholista Hujber Feri, aki tíz évvel ezelőtt vallotta be, hogy rengeteg idő kellett ahhoz, hogy elhatározza, leteszi az italt. Sokáig azzal magyarázta függőségét, hogy ez szakmai ártalom és a színészek sokat isznak, majd rájött, hogy csak magát akarta ezzel nyugtatni, végül szakemberhez fordult segítségért, mert egyedül nem járt sikerrel. 

A botrányiról elhíresült Hujber sokáig élt Angliában, ahol családot alapított, majd egy felkérésnek köszönhetően úgy döntött, hogy hazatérnek Magyarországra. Utólag kiderült, hogy bár az alkoholt letette, helyette a drogokra szokott rá, amit szintén nehezen tett le, egy évvel ezelőtt beszélt arról, hogy már nem él tudatmódosító szerekkel egyáltalán.

"Ez egy folyamat eredménye. Tudatosan készültem a visszatérésre, ezért fizikailag, szellemileg és lelkileg is dolgoztam magamon. 

Már egy éve nem füvezek, jófiú lettem, vigyázok az egészségemre minden téren.

Jól tudok aludni, jó a kedélyem is” – mondta korábban a hot! magazinnak Hujber Feri.

MC Hawer

Az ismert mulatós sztár, MC Hawer, azaz Koczka Géza már többször is mesélt alkoholizmusáról, és hatalmas küzdelméről azért, hogy leszokjon. A zenész 24 éven át volt alkoholista, ennek súlyok következményei lettek, szó szerint nagy árat fizetett azért, hogy észbe kapjon, és letegye az italt. Eleinte nem fizette a közüzemi számlákat, a közös költséget, de a vízdíjjal, a távfűtéssel és a többi számlájával sem foglalkozott az ivás miatt, így hatalmas adósságai lettek a későbbiekben. 

Bár több mint tíz évvel ezelőtt sikerült leszoknia, a történtek a mai napig kísértik. MC Hawer 2013-ban egy hat héten át tartó elvonóra ment, de a kifizetetlen számlái megmaradtak, nagy nehézségek árán és törlesztéssel sikerült rendeznie a követeléseket. Egészségi állapota is romlott a függősége miatt, fogait azóta megcsináltatta, valamint zsírleszíváson is járt, hiszen az alkoholtól durván elhízott.