Esztergályos Cecília Szurdi Miklósról az Origónak: Ez több volt, mint barátság

Vágólapra másolva!
Esztergályos Cecíliát teljesen lesújtotta Szurdi Miklós színész, rendező halálának híre, hiszen hosszú időn át dolgoztak együtt a Família Kft. című sorozatban, melynek Szurdi a rendezője volt. A Kossuth-díjas színésznő elárulta, hogy igazán különleges kapcsolat volt közöttük, és bár tudta, hogy a rendező nagyon beteg, mégis megrázó volt értesülni a halálhíréről. Esztergályos Cecília az Origónak elárulta, hogyan emlékszik vissza kollégájára, és milyen embernek ismerte meg őt.
Vágólapra másolva!

Esztergályos Cecília és a Família Kft. című sorozat egykori színészei a mai napig jó kapcsolatot ápolnak egymással, időről időre összejöveteleket is tartanak, hogy személyesen is tudjanak találkozni. A Kossuth-díjas művésznő elmondása szerint nemrég is volt egy hasonló összejövetel, ahová meghívták Szurdi Miklóst is, de egészségi állapota miatt sajnos már nem tudott részt venni az eseményen. Esztergályos Cecília és kollégái bár tudták, hogy Szurdi nagyon beteg, mégis nagyon lesújtotta őket a halálhíre, a színésznő lapunknak elárulta, hogyan emlékszik vissza rá, és milyen embernek ismerte meg őt.

Família Kft.
Szurdi Miklós rendezte a Família Kft. című sorozatot, ami a kilencvenes években hatalmas siker volt
Fotó: Csonka András Instagram

 

Csak szeretettel, csak odaadással, csak elragadó tehetséggel emlékszem rá, olyannak, amilyen volt. Mert ilyen volt, elragadó volt a tehetsége.

Sajnos számítottunk rá, mert tudtunk róla mi "famíliások", hogy nagyon beteg. Ha jól emlékeszm rá, karácsonykor beszéltünk telefonon, és mondtam neki, hogy nagyon szeretlek és mondta, hogy ő is engem" -  mondta az Origónak Esztergályos Cecília, aki elárulta, hogy nagyon különleges volt a kapcsolata Szurdi Miklóssal, majd azt is kifejtette, hogy miért.

"Nagyon furcsa volt a kapcsolatunk, mert bár a munkakapcsolatunk kifogástalan volt, ugyanis remek rendező volt, és jól tudta, mi kell egy színésznek, de volt köztünk félreértés. Sajnos, amikor 1999-ben vége lett a forgatásnak, akkor vele az élen többen is meggondolatlanul cselekedtek, amikor elmentek a Família Kft-ből, nekem ez nagy törés volt akkoriban" - emlékezett vissza Esztergályos Cecília, majd elárulta, hogy pár évvel ezelőtt újra találkoztak egy közös munka során.

Família Kft., Esztergályos Cecília
A Família Kft. egykori tagjai a mai napig szoros kapcsolatot ápolnak egymással
Fotó: Csonka András Instagram

"Azóta én dolgoztam vele együtt nagyjából három-négy évvel ezelőtt Veresegyházán, akkor sikerült mindent megbeszélnünk. Mindig ő vitt le a próbákra is, ez idő alatt mi minden korábbi félreértést tisztáztunk. Én nagyon reménykedtem abban, hogy mi még dolgozunk együtt. 

Nagyon mély baráti kapcsolatunk volt, de még annál is több, hiszen a lelkünkben ennél sokkal több volt, mondhatni, mi igazi lelkitársak voltunk

 - mondta szomorúan a Kossuth-díjas művésznő a 73 éves korában, hosszantartó betegség után meghalt Szurdi Miklósról.

Szurdi Miklós, magyar színész, rendező, színházigazgató, forgatókönyvíró, élete képekben
73 éves korában, hosszantartó betegség után halt meg Szurdi Miklós rendező
Fotó: MTI/Kallos Bea / MTI/Kallos Bea