85 éves lett Terence Hill, elmondta, mit gondol a magyarokról

Bud Spencer és Terence Hill
Bud Spencer és Terence Hill
Fotó: IMDb
Vágólapra másolva!
A rengeteg filmben és sorozatban látott Terence Hill, eredeti nevén Mario Girotti olasz színész többször járt Magyarországon. 1939. március 29-én született, ma 85 éves.
Vágólapra másolva!

Terence Hill, eredeti nevén Mario Girotti olasz színész már 85 éves, többször járt Magyarországon. Leginkább Bud Spencerrel közös filmjei miatt ismert és szeretett, ilyen volt az Isten megbocsát, én nem, a Bosszú El Pasóban, Az ördög jobb és bal keze, a Különben dühbe jövünk, az Én a vízilovakkal vagyok, az És megint dühbe jövünk, a Kincs, ami nincs, a Nincs kettő négy nélkül vagy a Szuperhekusok. 

Forrás: Instagram / Terence Hill

Budapest tetszik neki. „Szeretek itt lenni, ma reggel is volt egy interjúm egy gyönyörű helyszínen, a Duna mellett. Egy barátom szép magyar lányt vett feleségül, akkor két hetet már voltam itt, körbejártam mindent, elmentünk a karácsonyi vásárba is... Nagyon meleg fogadtatást kaptam, különleges itt minden. Barátságos, melegszívű emberek a magyarok” – mondta pár éve, amikor a magyar fővárosban járt.

Kedvenc filmje a sok kultikussá lett darab közül a Call me Trinity, persze ez is Bud Spencerrel együtt készült, magyar címe Az ördög jobb és bal keze. „Nagyon jó volt a forgatókönyv, nagyon jó a partner, minden összejött" – emlékezett egy hazai tévéműsorban. 

Forrás: Terence Hill / Instagram

Az Isten megbocsát, én nem! 1967-ben bemutatott spanyol közreműködéssel is készült olasz westernfilm volt igazán az első közös munkájuk, amely leginkább Bud Spencer és Terence Hill első olyan közös filmjeként jelentős, melyben művésznevükön szerepelnek: Hill egy magyar tévéműsorban, a Fem3-on elmondta, hogy véletlenül került be, egy sérülés miatt visszalépett egy színész. Ennyin múlik néha, összeáll-e, találkozik-e két ember a világban, akik aztán sok szórakoztató filmet hagynak maguk után.

Újréti László hangját szereti, Terence Hill szerint közel van az övéhez. A magyar színész is benn volt a stúdióban, elmesélte, hogy az első Spencer-Hill-filmet itthon 1980 körül szinkronizálták, és amikor először látták (talán a Különben dühbe jövünk lehetett) gyerekfilmnek tűnt nekik. Akkor nem gondolták Bujtor Istvánnal, Bud Spencer gyakori magyar hangjával, hogy ez ekkora siker lesz, de nagyon bejött a magyar mozikban.

Forrás: Terence Hill / Instagram

Nemrég megható képekkel emlékezett barátjára, Bud Spencerre Terence Hill - a fotót itt tudja megnézni. 

Lapozzon, nézzen ritka képeket Terence Hillről!