Katalin hercegné ismét manipulálhatta a fotóját

Katalin hercegné
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Katalin hercegné nemrég közzétett egy családi fotót, melyről kiderült, hogy manipulálták, utólag szerkesztették. Vilmos herceg felesége újabb fotóbotrányba keveredett, ugyanis újabb gyanús kép került elő.
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, több nemzetközi fotóügynökség, többek közt a Reuters, a Getty Images és az Associated Press is visszavonta kiadásából azt a hivatalos fotót, amely nemrég jelent meg Katalin hercegnéről, mert azt manipulálhatták. A walesi hercegné elnézést kért minden félreértésért, amit a nemrég megjelent hivatalos fotójával okozott, azonban a történtek nagyon megviselték.

Katalin hercegné szerint az őszinteség áll mindenek felett, ezért úgy érezte mindenkinek meg kel tudnia az igazságot, ami előtt a fél világ döbbenten áll.

"Ahogyan sok amatőr fotós, időnként én is kísérletezek a szerkesztéssel. Szeretnék elnézést kérni a megosztott családi fénykép által okozott zavarért" - mondta a botrány kirobbanása után.

Azonban úgy tűnik, hogy a walesi hercegné fotóbotránya csak fokozódik, ugyanis újabb gyanús kép került elő. A zavart a néhai Erzsébet királynőről , valamint unokáiról és dédunokáiról készült portré okozta, amelyet még Katalin készített, és a királyi-palota adta ki az uralkodó 97. születésnapján, 2023 áprilisában.  Bár a fotó már közel egy éve nyilvános, hétfőn a Getty Images bejelentette, hogy a képet manipulálták. 

"A Getty Images átnézte a kérdéses képet, és egy szerkesztői megjegyzést tett rá, amely szerint a képet digitálisan javították" - áll a nyilatkozatban.

Kiemelték, hogy számtalan hibát, köztük egy függőleges vonalat találtak, ahol a néhai királynő szoknyájának mintája nem egyezik, valamint Mia Tindall hajánál is eltérést találtak - írja a People