Meghalt a Csillagok háborúja filmek sztárja

Vágólapra másolva!
Meghalt Mark Dodson, aki a Csillagok háborúja: A Jedi visszatér és a Szörnyecskék filmek szereplőinek a hangját kölcsönözte. A híres hollywoodi szinkronszínész 64 éves volt.
Vágólapra másolva!

Dodson ügynöksége, a Stellar Appearances vasárnap a közösségi médiában erősítette meg az előadó halálhírét. Állítólag álmában kapott szívrohamot, miközben az indonéziai Evansville-ben tartózkodott, ahol a tervek szerint a hétvégén az Evansville Horror Con meghívott vendége lett volna.

Azzal hagyott nyomot Hollywoodban, hogy minden egyes karakterhez és forgatókönyvhöz, amihez hozzáért, beletette az egyediségét 

- közölte tehetség ügynöksége.

Több mint négy évtizedes karrierje során Dodson rádióállomásoknak, reklámoknak, filmeknek, tévéműsoroknak és videojátékoknak kölcsönözte a hangját és az énektudását - írja a Bors.

Leghíresebb hangjai népszerű lényekhez köthetők, köztük a Jedi visszatérből ismert bújaféreg, valamint a Szörnyecskék és a Szörnyecskék 2 zenélő, bújos lényei, valamint azok rosszindulatú, hüllőszerű változatai voltak. 

Dodson 2015-ben rövid időre visszatért a Csillagok háborúj univerzumába, hogy az Ébredő Erő című filmben a Jakku sivatagi bolygón lévő Niima előőrsön élő dögevőként énekeljen - írja a Los Angeles Times.