Tíz férfival kellett csókolóznia Anne Hathawaynek

Anne Hathaway, AnneHathaway, amerikai színésznő
Anne Hathaway
Fotó: AFP/Angela Weiss
Vágólapra másolva!
Jó húsz évvel ezelőtt tíz férfival kellett csókolóznia, hogy lássák a készítők, összeillenek-e.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen, kínos szereplőválogatásról mesélt Anne Hathaway, aki szerint a kétezres évek elején közölték vele, hogy jön tíz srác, velük kellene csókolóznia. Nem pontosította az interjúban, hogy mely filmhez vagy sorozathoz kellett ezt végigcsinálnia, de azt elmondta, hogy nem érzett semmiféle izgalmat - sőt, szörnyű volt számára az a nap.

Anne Hathaway
Anne Hathaway
Fotó: AFP

Úgy gondolta, hogy undoríró lesz nyelves csókot váltania majd tíz ismeretlennel, de félt, hogy elveszíti a lehetőséget, a producerek majd beteszik őt valamilyen skatulyába. Tisztában volt azzal, hogy lehet, hogy a karrierje múlik épp azon a pár jeleneten, így belement a dologba.  

Hathaway szerint ez a gyakorlat "normálisnak számított" akkoriban. "Ez nem volt hatalmi játszma, senki sem akart szörnyű lenni vagy bántani engem... Egyszerűen csak nagyon más idők voltak” - vélekedett.

Anne Hathaway, AnneHathaway, amerikai színésznő
Anne Hathaway 
Fotó: AFP/Valerie Macon

A 41 éves sztár nemrég slamposan, koszos és véres ruhában ment az utcára, amiről több fotót is nyilvánosságra hoztak. Hathaway egy piszkavassal a kezében, lehajtott fejjel látható a felvételeken, melyek legújabb filmjének egyik forgatási helyszínén készültek róla. A sztár teljesen felismerhetetlen legújabb fotóin, de valószínűleg csak a szerepe kedvéért csúfította el a külsejét. A Flowervale Street egy hamarosan megjelenő amerikai sci-fi film, amelyben Anne Hathawayn kívül, Ewan McGregor, Maisy Stella és Christian Convery láthatók a főszerepekben, a film feltehetőleg 2025-ben kerül a mozikba. 

Színészként első jelentős szerepét 2001-ben Garry Marshall családi vígjátékában, a Neveletlen hercegnőben kapta, Julie Andrews partnereként. A következő években további családi filmekben szerepelt, többek között az Elátkozott Ella, a Neveletlen hercegnő 2. – Eljegyzés a kastélyban nézői találkoztak vele. 

Később Hathaway feltűnt az Ámok és a Brokeback Mountain – Túl a barátságon című filmekben is. Az ördög Pradát viselben Meryl Streeppel is együtt játszhatott, majd Jane-t alakította a Jane Austen magánéletében. 2008-ban Steve Carell partnereként feltűnt a Zsenikém – Az ügynök haláli című filmben, a Rachel esküvője című filmben nyújtott alakításával, mellyel több díjat is elnyert.  

2012-ben feltűnt a Macskanő szerepében Christopher Nolan A sötét lovag – Felemelkedés című filmjében, és Tom Hooper A nyomorultak-feldolgozásában is, Fantine szerepét játszva. Utóbbiért számos más elismerés mellett megkapta az Oscar-díjat, Legjobb női mellékszereplő kategóriában.