Így változtak meg az Agymenők sztárjai az elmúlt évek alatt - képek

Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legsikeresebb vígjátéksorozata az Agymenők, azaz a The Big Bang Theory 12 évadot élt meg, összesen 279 epizódot. A főszereplő karaktereket - Leonardöt, a különc Sheldont, Howardot, Rajot és Pennyt - alakító színészek mindannyian a sorozatnak köszönhetően érték el a nagy áttörést a karrierjükben. Az Agymenőket 2011 és 2014 között jelölték a legkiválóbb vígjátéksorozatnak járó Emmy-díjra is. A közös siker és a hosszú közös munka ellenére a sorozat befejezése óta a színészek mindegyike külön utakon jár, és így élnek azóta.
Vágólapra másolva!

Johnny Galecki - Leonard Hofstadter

Johnny Galecki már az első részben feltűnt, mint Leonard Hofstadtert, a kísérleti fizikust, aki a különc Sheldon Cooperrel osztozik a lakásán. A történet fő szála, hogy hamar beleszeretett új szomszédjukba, a gyönyörű Pennybe.

Johnny Galeckit az Agymenők sikere előtt, már a 90-es évek eleje óta ismerhette a közönség, amikor a Roseanne című sorozatban szerepelt, de Leonard szerepével új közönséggel ismerkedett meg. Teljesítménye több díjjelölést is hozott neki, köztük egy Primetime Emmy-díjat a vígjátéksorozat kiemelkedő főszereplőjeként. 2014 óta 900 000 dollárt keresett minden egyes epizódért, és ezt az összeget 1 millió dollárról csökkentette le azért, hogy Mayim Bialik (Amy) és Melissa Rauch (Bernadette) egyenlő fizetést kaphasson. Magánéletében is sikeres, hiszen családott alapított, titokban megnősült és megszületett a második gyereke is.

Melissa Rauch - Bernadette Wolowitz

Az apró, de nagy hangú mikrobiológust, Bernadette-et először a harmadik évadban láthatták a nézők, amikor Penny felajánlja neki, hogy összehozza Howarddal. A pár a kapcsolatuk elején nehezen találta meg a közös hangot, amíg Bernadette rá nem jöttek, hogy Howard édesanyjára hasonlít. Végül összeházasodtak, így Howard lett az első a bandából, aki családot alapított. Bernadette gyorsan a az Agymenők képletének szerves részévé vált, és ő volt Penny első állandó női szereplőtársa a sorozatban.

Melissa Rauch komikusként kezdett el dolgozni New Yorkban, miközben színészetet tanult a Marymount College-ban. Bár New Yorkban sikeres szólóműsorral lépett fel, a The Big Bang Theory volt az áttörő szerepe. A The Big Bang Theoryban való szereplése alatt számos más tévésorozatban és filmben is szerepet kapott, többek között a True Bloodban és a Bronzban. A 2016-os Jégkorszak című filmben Francine hangját is ő adta: Collision Course című filmben. Azóta is aktív színész, de mellette családot is alapított, azóta két gyerek édesanyja.

Jim Parsons - Sheldon Cooper

Sheldon az Agymenők legelső epizódja óta bűvöli el a közönséget a bohókás szociális hibáival. Leonard mellett dolgozik a CalTech-en elméleti fizikusként, és ezt a foglalkozást gyakran jobbnak találja Leonard kísérletezésénél. Jim Parsons tökéletesen érzékelteti Sheldon téves felsőbbrendűségi érzését, amiért kivételesen korán doktorátust szerzett, de nem ismeri fel a társas helyzetek árnyaltságát. A társadalmi erkölcsök hiányosságai ellenére barátai továbbra is kitartanak mellette. Karaktere már előzménysorozatot is kapott, az Ifjú Sheldon is hatalmas sikernek örvend.

Néha nehéz elhinni, hogy Sheldon bizonyult Parson nagy áttörésének, de alakításáért számos rangos díjat nyert, többek között négy Primetime Emmy-díjat a vígjátéksorozat kiemelkedő főszereplőjeként és egy Golden Globe-ot. Parsons 2011-ben debütált a Broadwayn az Egy normális szívben, és népszerűségét 900 000 dolláros epizódonkénti fizetésre váltotta be a társaival együtt.

Simon Helberg - Howard Wolowitz

Bernadette furcsa férje, aki kissé kakukktojásnak számít a csapatban, főleg Sheldon szerint, aki gyakran lenézi, mert "csak" mérnöki diplomát szerzett az MIT-n. Howardnak végül sikerül a szaktudását felhasználnia ahhoz, hogy a NASA űrhajósa legyen, amivel sokak elismerését kivívja. Az első évadokban Howard gyakran próbálkozott és kudarcot vallott, hogy randevút szerezzen különböző nőkkel, mivel édesanyjával elég bizarr kapcsolata volt, sokáig együtt éltek. Ez mind megváltozott, amikor Penny bemutatta őt a harmadik évadban a munkatársának, Bernadette-nek, aki a Cheesecake Factory-ban dolgozott, hogy kifizesse a diplomáját. A színész az utóbbi időben Howard alakítása mellett több filmes szereplést is vállalt, többek között a Florence - A tökéletlen hang című filmben is feltűnt, melyben Cosme McMoon zongoristát alakította Meryl Streep és Hugh Grant oldalán. Magánéletét tekintve nős, és két gyerek édesapja.

Kevin Sussman - Stuart Bloom

Kevin Sussman a második évadban mutatkozott be a sorozatban Stuartként, mint a történet szempontjából kulcsfontosságú képregénybolt tulajdonosa, ahová a srácok gyakran járnak. Bár nem tartozik a csapat alaptagjai közé, Stuart gyakran felbukkan a kalandjaik során, bár a karakter még náluk is jobban küzd a beilleszkedésért. Stuartra jellemző a gyakran depressziós viselkedése, ami általában valamilyen kudarc következménye. A karaktere leginkább Howardhoz és Bernadette-hez kerül legközelebb, hiszen sokáig náluk lakik, mert a házaspárnak nincs szíve az utcára tenni a szerencsétlen Sutartot.

Sussman nagyon ritkán beszél magánéletéről, de annyit tudni, hogy kétszer is elvált, és a 11 év házasságból úgy tudni, hogy nem született gyereke. Korábban szerepelt többek között az Ugly Bettyben, valamint dolgozott az A.I. Mesterséges intelligencia című filmben, amelyet Steven Spielberg rendezett 2001-ben. Kevin valódi élete nem éppen hasonlít az általa a Stuartban ábrázolt küzdelmes létezéshez, hiszen a mai napig sikeres színész.

Ahhoz, hogy megtudja, mi történt az Agymenők többi sztárjával, lapozzon, a cikk folytatódik!