Felismerhetetlenek lettek 20 év alatt a Harry Potter legismertebb sztárjai - fotók

Harrypotter
Vágólapra másolva!
A mai napig hatalmas sikernek örvend Harry Potter története, a regények és az azok alapján készült filmek egyaránt. J.K. Rowling varázslókról, a gonosz és jó harcáról szóló fantasyje életre szóló sikert hozott az írónőnek, és a filmben játszó gyerekszínészeknek is, akik közül legtöbben ma is népszerűek. Lássuk, hogyan változtak meg több mint húsz év alatt a Harry Potter gyereksztárjai!
Vágólapra másolva!

Gregory Goyle - Josh Herdman

Gregory Goyle lehet, hogy a Harry Potter-filmekben egy ostoba bunkó volt, de Josh Herdman a való életben vegyes harcművész. Édesapja, Martin Herdman nyomdokaiba lépve színész lett, de külön karriert is befutott. Míg édesapja rögbi ligás focista volt, Josh az MMA-t választotta. Ugyanakkor színészként is tevékenykedik, szerepelt a 2018-as Robin Hood-filmben, valamint a Marcella című brit nyomozós sorozatban és az Alex Rider című akciótévésorozatban.

Neville Longbottom - Matthew Lewis

Matthew Lewis 12 évesen kapta meg Neville Longbottom szerepét, bár ötéves korában kezdett el színészkedni. Az első filmekben még esetlen, ügyetlen fiú, Neville Longbottom varázslatos módon változott át a Griffendél egyik legbátrabb tagjává. A színész sokkolta a rajongókat azzal, hogy a való életben a bolondos kinézetű kölyökből egyszer csak plakátokon szereplő szépfiú lett. Azóta is sikeres színész, szerepelt többek között A szindikátus, a Kékkő 42, az Én előtted és a Terminál című filmekben. Még az A Band of Buriers "Filth" című dalának klipjében is feltűnt.

Luna Lovegood - Evanna Lynch

A többi Harry Potter-színésszel ellentétben Evanna Lynchnek nem volt színészi tapasztalata, mielőtt megkapta Luna Lovegood szerepét az utolsó négy filmben. A filmek befejezése után az ír színésznő a Nevem Emily, a Danny és az Őrület a módszerben című filmekben játszott szerepelt. Úgy tűnik a színésznőn nem fog az idő, hiszen szinte semmit sem változott az évek során, csak sötétre festett haja lehet megtévesztő.

Dean Thomas – Alfred Enoch

Alfred Enoch mindössze 13 évesen vállalta el Dean Thomas szerepét. A Harry Potter-filmek után az angol-brazil színész a Hogyan ússzuk meg a gyilkosságot című jogi drámában Wes Gibbins főszerepével szerzett hírnevet és elismerést. Több Shakespeare-darabban is szerepelt, az Athéni Timontól kezdve a Coriolanuson át a Lear királyig. Szerepelt a Trust Me című filmben is, és jelenleg az Ideiglenes intézkedés című filmben dolgozik.

Draco Malfoy - Tom Felton

Amit Harry Potter jelent a Griffendélnek, azt Draco Malfoy a Mardekárnak. Vitathatatlanul a legsötétebb pillanata A félvér hercegben következett be, amikor segített Dumbledore-t a vesztébe csalni. Az igazsághoz tartozik, hogy mindez egy mélyebb, Voldemort elleni terv része volt, így azt hiszem, egy kicsit megbocsáthatunk neki. Felton talán nem tudta háttérbe szorítani a Draco szerepe által megalapozott hírnevet, de más hatalmas kasszasiker-filmek franchise-aiban is feltűnt, többek között a legutóbbi A majmok bolygója reboot-sorozatban.

Cedric Diggory - Robert Pattinson

Robert Pattinsont talán gúnyolták, amiért elvállalta a vámpír Edward Cullen szerepét az Alkonyat-filmekben, de előtte a Harry Potterben a jóképű Hugrabug ház prefektus, Cedric Diggory szerepéért dicsérték. Azóta figyelemre méltó színészi karriert futott be. Hamarosan komoly színészként tűnt fel olyan filmekben nyújtott kiemelkedő alakításokkal, mint az Emlékezz rám, a Vizet az elefántoknak és A világítótorony, sőt Bruce Wayne szerepét is alakította a 2022-ben bemutatott Batmanben. Magánélete is rendben van, hisz nemrég született meg első gyereke Suki Waterhouse-tól.

 

A többi gyerekszereplő legújabb fotójáért lapozzon, a cikk folytatódik!