80 évvel ezelőtti kép került elő Terence Hillről

Vágólapra másolva!
Több generáció szerette itthon Bud Spencerrel közös filmjeiket.
Vágólapra másolva!

Terence Hill, eredeti nevén Mario Girotti olasz színész idén március végén 85 éves lett, többször járt Magyarországon. Leginkább Bud Spencerrel közös filmjei miatt ismert és szeretett, ilyen volt az Isten megbocsát, én nem, a Bosszú El Pasóban, Az ördög jobb és bal keze, a Különben dühbe jövünk, az Én a vízilovakkal vagyok, az És megint dühbe jövünk, a Kincs, ami nincs, a Nincs kettő négy nélkül vagy a Szuperhekusok. 

Több generáció szerette közös filmjeiket, ahol Hill általában az agyafúrt, izgága, smilis fickót alakította, Bud Spencer pedig általában meg lassabb, mogorvább alak volt, de mindketten óriási pofonokat osztottak ki - nincs olyan hét, hogy legalább két-három közös filmjüket ne ismételje valamelyik hazai tévécsatorna. 

Bud Spencer és Terence Hill
Bud Spencer és Terence Hill
Fotó: IMDb

  Kedvenc filmje a sok kultikussá lett darab közül a Call me Trinity, persze ez is Bud Spencerrel együtt készült, magyar címe Az ördög jobb és bal keze. „Nagyon jó volt a forgatókönyv, nagyon jó a partner, minden összejött" – emlékezett egy hazai tévéműsorban. 

Az Isten megbocsát, én nem! 1967-ben bemutatott spanyol közreműködéssel is készült olasz westernfilm volt igazán az első közös munkájuk, amely leginkább Bud Spencer és Terence Hill első olyan közös filmjeként jelentős, melyben művésznevükön szerepelnek: Hill egy magyar tévéműsorban, a Fem3-on elmondta, hogy véletlenül került be, egy sérülés miatt visszalépett egy színész. Ennyin múlik néha, összeáll-e, találkozik-e két ember a világban, akik aztán sok szórakoztató filmet hagynak maguk után.

Újréti László hangját szereti, Terence Hill szerint közel van az övéhez. A magyar színész is benn volt a stúdióban, elmesélte, hogy az első Spencer-Hill-filmet itthon 1980 körül szinkronizálták, és amikor először látták (talán a Különben dühbe jövünk lehetett) gyerekfilmnek tűnt nekik. Akkor nem gondolták Bujtor Istvánnal, Bud Spencer gyakori magyar hangjával, hogy ez ekkora siker lesz, de nagyon bejött a magyar mozikban.

A cikk folytatódik, lapozzon a 80 évvel ezelőtti képért!