Szerbia
ÉLŐ
Anglia

A gyógyíthatatlan beteg Céline Dion állapotáról megrázó hírek érkeztek

Vágólapra másolva!
Celine Dion ét évvel ezelőtt jelentette be, hogy stiff-person-szindrómát diagnosztizáltak nála, ami egy az izmokat érintő gyógyíthatatlan betegség.
Vágólapra másolva!

A világhírű énekesnő 2022-ben jelentette be, hogy stiff-person-szindrómát diagnosztizáltak nála: ez egy gyógyíthatatlan betegség, amire jellemző az izommerevség, az ingerekre, például hangokra és fényre való fokozott érzékenység, valamint az érzelmi stressz, amely izomgörcsöket okozhat. Az állapot jellemzően a test középső részén, a törzsben és a hasban jelentkező izommerevséggel kezdődik, mielőtt a lábakban és más izmokban jelentkező merevséghez és görcsökhöz vezetne.

Hoda Kotb televíziós műsorvezető nemrég interjút készített az énekesnővel, és sokkoló dologról számolt be.

Céline Dion valamilyen szinten most már sokkal jobban van, de egy bizonyos ponton majdnem meghalt, amit ő maga állít. 

Szörnyű betegséget diagnosztizáltak nála, és egy ponton azon tűnődött, hogy vajon túléli-e, túléli-e ezt a betegséget" - részletezte.

A világsztárnak hamarosan megjelenik a dokumentumfilmje, amelyben többek közt a küzdelmeiről fog beszélni, az előzetesből pedig már az is kiderült, hogy egy ponton zokogásban tör ki - írja a Page Six. 

Testvére aggódik érte

Az 55 éves, kanadai származású énekesnő nem adja fel a küzdelmet ritka betegsége ellen, aminek lényege, hogy a szervezet a saját idegsejtjeit támadta meg. Az énekesnő testvére, Claudette elárulta, hogy Céline Dion keményen dolgozik azon, hogy szinten tartsa a betegséget, egészségesebb legyen azért is, hogy visszatérhessen a színpadra idővel.

Keményen dolgozik, de nem tudja kontrollálni az izmait.

 Ami miatt megszakad a szívem, hiszen mindig is fegyelmezett volt, mindenkor keményen dolgozott - mondta az énekesnő nővére.

A hangszálak izmok, a szív is izom... Ettől félek igazán. Mivel ez egymillióból 1 esetről van szó, a tudósok nem végeztek annyi kutatást, mert ez a betegség nem érint olyan sok embert" - magyarázta. Egyelőre nem tudja, hogyan térhetne vissza testvére, hiszen nincs olyan állapotban. A rajongóknak hálás a család is, hiszen rengeteg támogató üzenetet kapnak.

Szeretne visszatérni a színpadra

Az énekesnő eltökélt szándéka, hogy legyőzi a betegséget, és újra visszatér a színpada. 

Életem egyik legnehezebb dolga, hogy megpróbálom legyőzni ezt az autoimmun betegséget, de továbbra is eltökélt vagyok, hogy egy nap újra színpadra álljak, és a lehető legnormálisabb életet éljem. 

Nagyon hálás vagyok a gyerekeim, a családom, a csapatom és mindannyiótok szeretetéért és támogatásáért! Szeretném bátorításomat és támogatásomat küldeni mindazoknak szerte a világon, akiket ez a betegség érintett. Szeretném, ha tudnátok, hogy meg tudjátok csinálni! Meg tudjuk csinálni!" - írta korábban a közösségi oldalán. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről