Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Újabb botrányba keveredett a beteg Katalin hercegné

Katalin walesi hercegné, Katalinwalesihercegné, Katalin hercegné, Katalinhercegné
Fotó: AFP/Kin Cheung
Vágólapra másolva!
Katalin hercegné három hónappal ezelőtt állt ki a nyilvánosság elé, és bevallotta, hogy rákos. Azóta számtalan pletyka terjedt az egészségügyi állapotáról, most viszont egy festmény miatt került kellemetlen helyzetbe.
Vágólapra másolva!

Katalin hercegné legutóbb márciusba keveredett botrányba, mikor több nemzetközi fotóügynökség, többek közt a Reuters, a Getty Images és az Associated Press is visszavonta kiadásából azt a hivatalos fotót, amely még akkor megjelent a hercegnéről, mert azt manipulálták. A walesi hercegné elnézést kért minden félreértésért, amit a nemrég megjelent hivatalos fotójával okozott, azonban a történtek nagyon megviselték. 

Most újabb kellemetlenség érte Vilmos herceg feleségét. Hannah Uzor brit-zambiai művész festménye szerepel a Tatler magazin júniusi számának címlapján, melyen Katalin hercegné látható III. Károly király uralkodásának első állami bankettjén. A fotó azonban sokakat megbotránkoztatott, ugyanis szerintük Katalin egyáltalán nem hasonlít a feltüntetett nőre, és szégyent hoz rá.

Ez valami borzasztó. Valamiért nem tudom elképzelni, hogy ez Katalin hercegnének tetszene. Olyan, mint egy rossz érettségi projekt

 - olvasható egy vélemény. 

"Ez egyáltalán nem hasonlít a walesi hercegnőre. Annyira szörnyű, egyenesen tiszteletlen"- írta valaki. 

Egyetértek azzal, hogy a Katalin hercegné nagyon erős, és árad belőle a méltóság. Ám ez a portré nem is hasonlít rá, és ezt nem is ezt mutatta meg 

- jegyezte meg egy hozzászóló. 

Az ügy kapcsán a művész is megszólalt, aki azt állítja, hogy sokat tanulmányozta Katalin arcát, ezért a maximumot próbálta kihozni a festményből.

Amikor nem találkozhatsz személyesen azzal, akiről a portré készül, mindent meg kell nézned, ami csak a rendelkezésedre áll. 

Különböző fényképek alapján kell felfedned finom emberi pillanatokat, és elképzelned, hogy milyenek lehetnek a gesztusai, mozdulatai, hogyan tartja például a kezét" - idézte szavait a CNN. 

Egyre rosszabbul van

Nem sokkal azután, hogy kiderült, hogy a brit uralkodó rákos, Katalin hercegné március 22-én, egy videónyilatkozatban jelentette be, hogy rákos megbetegedéssel küzd.

Egy bennfentes nemrég azt nyilatkozta, hogy Katalin nagyon nehezen viseli a kemoterápiás kezeléseket, egyre rosszabbul van tőle. Családja mellette áll, azonban egyre kimerültebb, hányingerrel és hányással küzd, és egyéb, kellemetlen mellékhatások is megnehezítik a mindennapjait.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről