Már 78 ezren jelentkeztek a négy helyre

Mars One, emberi kolóni a Marson 2023-ra
Vágólapra másolva!
Hivatalosan április 22-étől lehet jelentkezni a Mars One holland cég Mars-utazására, amelynek különlegessége, hogy a jegy csak egyirányú, azaz aki megy, telepessé válik. Az első két hétben a négy meghirdetett helyre 78 ezren jelentkeztek.
Vágólapra másolva!

A Mars One tervei szerint az első telepesek 2023-ban landolnak majd, őket pedig majd kétévente követik új betelepülők.

Az utazásra augusztus 31-ig lehet jelentkezni, a feltétel csupán, hogy a pályázó betöltse a 18. életévét, valamint készítsen egy egyperces videót, amelyben megindokolja, hogy miért épp neki kell utaznia. (Az eddigi videók megtekinthető a Mars One honlapján.) Van nevezési díj is, ami attól függően, hogy mennyire gazdag országból jelentkezik valaki, 5 és 75 dollár között mozog.

A jelentkezők közül 2015-ig 28-40-et választanak ki, akiket négy csoportba osztva hét évig készítenek majd fel az egyirányú utazásra. Az utazás 6 milliárd dolláros költségét a holland cég a résztvevők kiválasztásáról és felkészítéséről szóló reality sorozatből tervezi finanszírozni.

Az eddigi 78 ezer pályázat 120 országból érkezett. A legtöbben az USA-ból (17 324 jelentkző), Kínából (10 241) és az Egyesült Királyságból (3 581) pályáztak. Ugyancsak sok a kivándorolni vágyó Oroszországból, Mexikóból, Brazíliából, Kanadából, Kolumbiából és Argentínából, de az országok tizes listáján szerepel még India is - írja a Space.com.

Forrás: Mars One
Forrás: Mars One

Emberi kolónia a Marson 2023-ban