Elkezdett szopni az elefántbaba

Vágólapra másolva!
Elkezdett szopni a Fővárosi Állat- és Növénykert újszülött kiselefántja. A csütörtökön született állat mesterséges táplálását már pénteken megkezdték.
Vágólapra másolva!

Facebook-oldalán adta hírül a Fővárosi Állat- és Növénykert, hogy az elefántbaba megtalálta az anyja emlőjét, és elkezdett szopni. A csütörtökön született kiselefánt túlélési esélyei ezzel jelentősen javultak. Az elefántborjú mesterséges táplálását ugyan pénteken megkezdték, ám az sokkal kockázatosabb, bizonytalanabb kimenetelű megoldást nyújtott volna. Az ázsiai elefántborjak életben maradási esélyei sokkal jobbak, ha természetesen táplálkoznak.

Az elefántborjú nőstény voltát már a születést követő napon sikerült megállapítani. Ez azért szerencsés, mert a nőstény elefántokat nem kell elkülöníteni egymástól, így a kicsi később is Budapesten maradhat. A hím elefántborjakat ugyanis az ivarérettség elérésekor el kell szállítani az anya mellől más állatkertbe.

Az állatkert Facebook-bejegyzése szerint a kicsi az anyai emlő megtalálása után rögtön húszperces önfeledt szopással csillapította éhét. Az állatkert egyelőre nem enged be fotósokat az elefántborjúhoz és anyjához, azonban saját képekből ígérnek újakat a nap folyamán.