Itt az első videó a kiselefántról

Család, A kócos újszülött kiselefántért aggódik az ország
Vágólapra másolva!
Továbbra is minden rendben alakul a csütörtök hajnalban Budapesten született kiselefánt körül. Szombat reggel óta minden segítség nélkül táplálkozik. A Fővárosi Állatkert a Facebookon tette közzé az első videót a kiselefántról.
Vágólapra másolva!

A kicsi kezdetben mindig csak anyja jobb oldali emlőjéből táplálkozott. Ez hosszabb távon nem lett volna szerencsés, mert a másik emlő így akár be is gyulladhatott volna. A biztonság kedvéért a gondozók fejtek is ki belőle némi tejet akkor is, amikor a kicsinek már nem volt szüksége külön segítségre. Azóta a kiselefánt a bal emlőt is felfedezte, így most már emiatt sem kell aggódni.

https://www.facebook.com/video/embed?video_id=554479857908962

Az elefántborjú ormánya ebben a korban még elég rövid, hogy táplálkozás közben minél kevésbé legyen útban

Az elefánttej zsírtartalma nagyjából 7,5%, lényegesen magasabb, mint a frissen fejt tehéntejé, mely fajtától függően 3,5-5,5% körüli zsírtartalmú. A boltokban beszerezhető csökkentett zsírtartalmú, illetve sovány folyadéktejek pedig 3,5%-os, 1,5-1,8%-os, illetve 0,5%-os zsírtartalommal bírnak.

A kiselefánt csütörtök reggel, a várthoz képest három hónappal hamarabb született. Az első napokban még nem volt hajlandó önállóan enni, ezért a gondozók megkezdték a mesterséges táplálását. Szombaton részben elefánttejjel, részben szőrőcukorral és kókuszzsírral kenték be az anya, Angele emlőit, így sikerült rávenni az elefántborjút az önálló evésre.