Nem mindegy, hogy mikor szólnak egy férfihoz

nő férfi years two people southern european ethnicity northern european ethnicity mature woman mature man mature adult adults only only mature adults 50s transportation togetherness lightheartednes
Mature couple out for drive together, man smiling at wife
Vágólapra másolva!
Egy felmérés alapján sok férfi akkor a legfogékonyabb a minőségi beszélgetésre, amikor vacsorázik. Ugyanakkor focimeccs nézése közben szinte bármire igennel válaszolnak.
Vágólapra másolva!

Az ezer résztvevővel az Asda közvéleménykutató intézet által készített felmérés szerint a férfiak fele úgy véli, hogy este negyed kilenc az az időpont, amikor a legjobban képesek odafigyelni a nőkre és a komolyabb témákra is – miközben vacsoráznak.

Zuhanyzás közben és vacsora előtt tabu

39 százalék arra voksolt, hogy autóvezetés közben tud leginkább értelmes beszélgetést folytatni partnerével. Ezzel szemben a nők a kényes témákat a férfiak ritmusához képest tizenkét órával korábban, általában reggel nyolc óra körül szeretik vagy szeretnék megbeszélni.

A vezetés közbeni beszélgetés a férfiak szerint ideális Forrás: PhotoAlto/Odilon Dimier

A kérdésre válaszolók 20 százaléka sokkal inkább a család előtt hallgatná meg partnere igényeit; az erősebbik nem tagjait pedig szinte egyöntetűen idegesíti, ha zuhanyzás közben próbál beszélgetést kezdeményezni a partnerük.

Videojáték közben csupán 1 százalék tudja figyelemmel követni a nő mondanivalóját, így ekkor tényleg fölösleges beszélgetést kezdeményezni a férfiakkal.

Focimeccs közben mindenre igen a válasz?

Ha a nők olyan kérdést tennének fel, amelyre azt szeretnék, ha férfipartnerük nem nagyon figyelne, akkor ezt mindenféleképpen meccsnézés közben tegyék. A felmérés szerint ilyenkor a férfiak 92 százaléka szinte az összes kérdésre igennel válaszol, és egyáltalán nem koncentrál arra, amit a partnere mond. A filmnézés megszakítására vonatkozó kérdésre 95 százalék egységesen azt válaszolta, hogy az szintén alkalmatlan pillanat beszélgetés kezdeményezésére.

Este nyolc óra előtt a férfiak kevésbé nyitottak a beszélgetésre Forrás: PhotoAlto/Ale Ventura

A felmérés alapján kiderült, hogy a férfiak sokkal inkább elvégzik a házimunkát, ha erre egyértelműen megkérik őket, és nem úgy kell kisilabizálniuk a beszélgetésből, hogy ezt igényelné a partnerük. A válaszadó férfiak 80 százaléka szerint a „beszélnünk kell!” felszólítás a legfélelmetesebb kezdeményezés, míg a nők 42 százaléka szerint ez nem sugall semmilyen problémát.