Nem mindegy, hogy mikor szólnak egy férfihoz

2015.05.18. 14:59

Egy felmérés alapján sok férfi akkor a legfogékonyabb a minőségi beszélgetésre, amikor vacsorázik. Ugyanakkor focimeccs nézése közben szinte bármire igennel válaszolnak.

Az ezer résztvevővel az Asda közvéleménykutató intézet által készített felmérés szerint a férfiak fele úgy véli, hogy este negyed kilenc az az időpont, amikor a legjobban képesek odafigyelni a nőkre és a komolyabb témákra  is – miközben vacsoráznak.

Zuhanyzás közben és vacsora előtt tabu

39 százalék arra voksolt, hogy autóvezetés közben tud leginkább értelmes beszélgetést folytatni partnerével. Ezzel szemben a nők a kényes témákat a férfiak ritmusához képest tizenkét órával korábban, általában reggel nyolc óra körül szeretik vagy szeretnék megbeszélni.

A vezetés közbeni beszélgetés a férfiak szerint ideálisForrás: PhotoAlto/Odilon Dimier

A kérdésre válaszolók 20 százaléka sokkal inkább a család előtt hallgatná meg partnere igényeit; az erősebbik nem tagjait pedig szinte egyöntetűen idegesíti, ha zuhanyzás közben próbál beszélgetést kezdeményezni a partnerük.Videojáték közben csupán 1 százalék tudja figyelemmel követni a nő mondanivalóját, így ekkor tényleg fölösleges beszélgetést kezdeményezni a férfiakkal.

Focimeccs közben mindenre igen a válasz?

Ha a nők olyan kérdést tennének fel, amelyre azt szeretnék, ha férfipartnerük nem nagyon figyelne, akkor ezt mindenféleképpen meccsnézés közben tegyék. A felmérés szerint ilyenkor a férfiak 92 százaléka szinte az összes kérdésre igennel válaszol, és egyáltalán nem koncentrál arra, amit a partnere mond. A filmnézés megszakítására vonatkozó kérdésre 95 százalék egységesen azt válaszolta, hogy az szintén alkalmatlan pillanat beszélgetés kezdeményezésére.  

Este nyolc óra előtt a férfiak kevésbé nyitottak a beszélgetésreForrás: PhotoAlto/Ale Ventura

A felmérés alapján kiderült, hogy a férfiak sokkal inkább elvégzik a házimunkát, ha erre egyértelműen megkérik őket, és nem úgy kell kisilabizálniuk a beszélgetésből, hogy ezt igényelné a partnerük. A válaszadó férfiak 80 százaléka szerint a „beszélnünk kell!” felszólítás a legfélelmetesebb kezdeményezés, míg a nők 42 százaléka szerint ez nem sugall semmilyen problémát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKek