Miért büdös a Puli a magyar űrkutatásnak?

Puli, Google XPRIZE
A Puli egyelőre az Astrobotic csapathoz kéretőzne be, hogy eljusson a Holdig
Vágólapra másolva!
A Google Lunar XPRIZE magyar résztvevője, a Puli Space Technologies is részt vesz a Startup Safary rendezvénysorozatán. A Magyar Űrkutatási Irodának a Pulit negatívan érintő véleményezése kapcsán kialakult nézeteltérés megvitatására pedig nyílt diszkusszióra várja a Puli csapata a szakma, a nagyközönség és a sajtó képviselőit.
Vágólapra másolva!

A Berlinből érkezett, Startup Safari néven futó kezdeményezés már 10 országban sikeres volt, most a budapesti startupvilág nyitja meg ajtaját a nagyközönségnek április 21-22-én. A két napig tartó rendezvénysorozaton több programon keresztül ismerhetik meg a látogatók a cégek mindennapjait.

A Puli jó úton van ahhoz, hogy megállapodjon egy erős csapattal az indítási szerződésben - itthon mégis támadják Forrás: Puli Space Tech

"A Pulinak megtiszteltetés, hogy bemutatkozhat a Budapest Startup Safary-n, olyan, már világsikert elért cégek mellett mint a Prezi vagy a Ustream" - mondta el dr. Pacher Tibor, a Puli vezetője.

A Puli olyan, mint egy népmese

A Google Lunar XPRIZE, a világ jelenleg legjelentősebb technológiai versenyében egyedüli magyar csapatként résztvevő Puli számára azonban üröm az örömben, hogy - a csapat véleménye szerint -megalapozatlan és sértő kijelentések gátolják az előrehaladást. Legutóbb például a Magyar Űrkutatási Iroda negatív véleményezése akadályozta meg, hogy a Millenárison nagy sikerrel futott Gateway to Space kiállításon a Puli bemutathassa a GLXP projektet, ezen belül a Puli Space tevékenységét a közönségnek. Az ebből kirobbant konfliktusban olyan kijelentések is napvilágot láttak, hogy

maga a Google Lunar XPRIZE is egy mese. Az igazi mérnököket pedig irritálja, hogy a népmese népszerűbb."

Mindig nehéz utat törni

Pacher szerint "Van aki tipikus magyar mentalitást vél látni ebben, én inkább azt gondolom, hogy egy, a megszokott gondolkodásmóddal gyökeresen szembenálló megközelítés a világon mindenütt nehezen tör utat magának.

A Puli egy terepteszten Forrás: Puli Space Technologies

Ezzel itthon is szembe kell néznünk. Bár a mai magyar közhangulat nagyban megnehezíti munkánkat, bízom benne, hogy türelmes, kitartó munkával sikerül széles körben ismertté tenni és megszerettetni azokat a lehetőségeket, amelyeket a Puli sikeres Google Lunar XPRIZE részvétele nyithat meg".

A Puli csapatával április 20-án a Design Terminálban, a Puli Meetupon, április 21-én pedig a Startup Safary Budapest programjának keretében találkozhatnak az érdeklődők.